tisdag 23 februari 2010

Legion - 2010



Om jag skulle säga att detta är en ny version av The Night of the Living Dead fast med änglar skulle ni tro mig då? Misstänkte det nämligen. Storyn är den att vi följer här ett gäng främlingar omringade i ett landsortscafé varav en av dem är gravid. Precis innan allt brakar loss kommer en gammal dam in och beställer en blodig biff innan hon börjar förolämpa alla där inne, bita en av dem i halsen, byta tandgarnityr och klättra i taket innan hon skjuts av en av gästerna. Strax efter kommer det dit ytterligare en främling fullpackad med vapen och ber de andra beväpna sig för stormen kommer strax dit. Vilket den gör. Saken är den att han är en ängel som trotsat skäggfarbrorn där uppe och nu är jagad av andra ängar som på uppdrag av just Gud ska dräpa mänskligheten för han tappat tron på oss medan denna ängel tror fortfarande gör det och att detta ofödda barn där är ska ändra på allt. Så snart nog är hela stället omringat av människor besatta av änglar som skjuts ned i ett rasande tempo med maskingevär.

Detta låter som en PM-film eller hur? Det är det inte för det är stora pengar bakom denna och i rollerna ser vi Paul Bettany, Dennis Quaid och Charles S. Dutton och det är inte utan att man undrar man vad fan de tänker på i Hollywood när de stoppar en film som just The Boondock Saints och satsar på en film som denna! Visst, nu var inte denna så illa som stollarna på IMDB vill ha den till och tiden flög fram snabbt och det var faktiskt rätt kul att se Paul Bettany som Rambo-kopia med dubblas maskingevär mejandes ner folk på löpande band.

Filmen sig är inget nytt koncept då vi redan har The Prophecy aka God´s Army och där får vi Viggo Mortensen som Lucifer bara en sådan sak. Här är det inget sådant utan mer prat änglarna sinsemellan och annat tugg när det inte röjs loss. Sen känns det lite som att de har tagit scener från andra filmer och lagt in här för själva upplägget annars återfinns i Demon Knight från 1995 och slutscenen är som tagen ur Terminators sista scen och fler är det med vilket ni lär märka om ni väljer att se den. För hur illa den än kan låta så var den rätt underhållande även om Lucas Black konstant ser efterbliven ut i allt han gör och hur han fortfarande kan få roller fattar jag inte för han är ingen vidare skådespelare och har bara ett ansiktsuttryck, förvånad.

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Lucas Black, var det inte den lille killen med irriterande släpig texas-dialekt i American Gothic på tv?

Tack och lov har jag inte behövt se honom sen dess, kanske ska skippa denna då ;)

Weekend Video sa...

Du kan dina snygga ansikte från drömfabriken :D

Fast till och med en härdad ateist som dig finner något kul i denna röra. Jag gjorde det så varför skulle inte du det då? ;D