fredag 19 februari 2010

Chained Heat - 1983



WIP-filmer, vilket står för Women In Prison, kan vara väldigt underhållande som denna och Bruno Matteis Violence In a Womens Prison. Där vi inte bara får en sensuell sexscen mellan två kvinnliga fångar, där en av dem gör det mindre frivilligt, till tonerna av en vakts batong som slås i dennes näve samtidigt som vi hör en elgitarr fila i bakgrunden och även en helfestlig cat fight mellan två fångar som slåss i bajs där denna ena av dem är Laura Gemser och så säger folk att Mattei är en kass filmskapare! Nu innehåller denna inte någon fight i exkrementer men väl gott om sensuella scener mellan fångar och en hel del lesbianism och givetvis duschscener!

Linda Blair hamnar på kåken för att ha kört ihjäl en kille med bilen och finner sig strax vara Sybil Dannings bitch och det räcker väl egentligen bara med det tycker jag. Men för de som kräver mer än så och inte är lika enkelsidiga som mig så kör vi lite till. Fängelset styrs av John Vernon som hellre och filmer porr med internerna och snortar kokain som han även säljer till dem med. Henry Silva är läkaren som inte bara doppar veken i sybil Danning, han doppar den överallt och är samtidigt vissa fångars hallick som han tar med sig ut på kvällarna och säljer på fester. Kendal Kaldwell med en enorm byst, är fångvaktaren som gärna säljer "sina" fångar till den manliga vakten Butch som våldtar dem under tiden som hon tittar på. Tamara Dobson från Cleopatra Jones, spelar Danning svarta rival och rival om makten och Stella Stevens är fängelsekaptenen som styr allt på sitt vis.

Det är massor av bröst och nakna kroppar och alla är lyckliga som grisar i skit här. Blair är rund och fin och precis somm jag gillar henne bara det att frisyren är hemsk. Sybil Danning är Sybil Danning. John Vernon är kalas som alltid och han har helt klart de bästa replikerna i filmen och ja, han våldtar Blair här för ni trodde väl inte hon kom undan? Henry Silva har annars en vana att sova sig igenom vissa filmer men här är han skitkul. Han ler filmen igenom och verkar trivas fint här iofs förstår jag honom, det är bara att se filmen så fattar ni med.

Nu tappar den på vissa ställen i fart och det märks att budgeten är låg och vissa aktörer inte är riktigt på topp men är det fängelsefilm så är det fängelsefilm och då ska det vara så samt vi ska helt enkelt få ett upplopp. Så är det bara och det får vi så allt är frid och fröjd även om det gott kunde varit större fast de fångar vi får i bild i filmen är med så vem är jag att klaga. En kul film med härliga ansikten i och fan så mycket bättre än många andra filmer i denna genre. Båda stora filmer som små och uppföljaren ska innehålla Brigitte Nielsen så det kan inte bara vara något annat än bra då.

2 kommentarer:

Tobias Thuresson sa...

Vill även tipsa om The Naked Cage som är en jättehöjdare inom genren.

Totalsleazig stämning rakt igenom med söta Shari Shattuck. Riots, tvångsmatning medelst glas, allmän depravering. Och ja, Cannon producerade. Såklart.

Kriminellt att den saknas på dvd. Tv4 film körde den ett par gånger så jag har den på Vhs. Leta på CG efter den.

Weekend Video sa...

The Naked Cage har jag liggande så tack för påminnelsen! Nu blev jag verkligen sugen på att se den :D