söndag 7 februari 2010

Fraternity Vacation - 1985


Amerikanska komedier från 80-talet är för det mesta mer underhållande än det bräsk som kommer ut i dag och även om denna inte tillhör de bästa så har den sina stunder av lycka. Storyn är den gamla vanliga, tre medlemmar ur en studentförening åker till Palm Springs varav en av dem är en total nörd och oskuld. De andra två är inte mycket bättre i alla fall inte för oss som bevittnar eposet och de räknar kallt med att knulla och att den tredje ska bli utan och självklart blir det raka motsatsen.

Vad som håller denna ovanför ytan är mr. John "go fuck an iceberg" Vernon. Nu är han inte med i många scener utan mer kommer i slutet så tar han givetvis över direkt och visar vart skåpet ska stå. Då reser filmen sig och vi alla blir glada för då är där trots allt hopp om den. Nu tillhör jag den generationen som tillbringade tonåren med en bergsprängare fastlimmad vid örat så denna tilltalar mig mer än de som är uppfödda med tortyrporr och American Pie skräpet och det kanske är till filmens fördel men jag gillar den här sortens komedi. Gott om t&a, knasiga kläder och härliga situationer men även rätt usla sådana med men det följer med paketet och det är bara att packa upp och njuta av.

Nu trodde nog filmskaparna att de skulle locka tittare med att ta med Britt Ekland i en liten roll och för min del kunde de lika gärna sparat pengarna för hon gör varken från eller till här, bara utkastad plats med hennes namn i förtexterna. Fans av Våra värsta år lär bli glada då Amanda Bears är med här i en roll och för att göra fans av Fright Night så är hennes motspelare där, Stephen Geoffreys den som har leaden här. Tim Robbins är med på ett hörn och spelar över och kanske bäst av allt är att Max Wright, som spelade pappan i familjen i tv-serien Alf, spelar pappan till Geoffreys karaktär. Och det är nu detta blir intressant på allvar!

Saken är den att Geoffreys gjorde Fright Night efter denna med Bears och sedan blev det cirka en 8 filmer till innan han sadlade om och satsade på bögporr istället vilket han gjort fram tills 2002 då han gjorde Seamen Training Day vilken efter han satsade på vanlig film igen och nu kommer det roliga i sammanhanget. Max Wright som hade en fin karriär i och med Alf rasade allt när han fastnade för crack och började ha oskyddat sex med två svarta hemlösa män på film för att finansiera det missbruket och här är de båda i samma film och spelar far och son! Vad är oddsen för det! Verkligheten är fanimej otroligt underhållande om man bara ger den en chans och håller sig undan crack.

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Stephen Geoffreys kulörta bakgrund kände jag till men inte pappan i Alf! Ja i dom lugnaste vattnen...

Amanda Bears startade väl en strutsfarm med sin flickvän, eller hur var det?

Jag blir hur som helst glad av att bara se omslaget och hur ofta händer det nu för tiden? Positivt är dock att det finns hur många highscoolfilmer som helst från åttiotalet så man kan ju götta ner sig i flera månader om man vill!:D

Weekend Video sa...

Ja du, man lär sig alltid något nytt på Weekend Video ;D

Bears pluggar visst samtidigt som hon regisserar filmer för en digitalkanal som inriktar sig till gaypubliken och alla dess olika inriktningar.

På tal om den sortens komedier du syftar på så har jag en del liggande så du är inte ensam om den böjelsen ;D