lördag 27 februari 2010

Ninja - 2009



Nu är den sedd, Isaac Florentine´s Ninja med Scott Adkins i hans första huvudroll och förväntningarna har faktiskt varit rätt höga för det är trots allt radarteamet Florentine/Adkins vi pratar om! Resultatet är både och från min sida. På den negativa sidan är det det att vi får för lite av Adkins som ninja och det tror jag innebär att vi kommer att få se mer av i framtiden i kommande filmer. Det störde mig lite för jag trodde det skulle vara fullt ställ hela vägen och inga avbrott. Istället får vi en bra actionfilm med en ensam ninja som rensar upp innan det är dags för de två motståndarna att braka ihop som ninjor på New Yorks gator.

Det positiva i filmen är det att budgeten är förvånansvärt hög för att vara en Nu Image-film och det överraskade mig i alla fall. Vad mer som är positivt är det att hela filmen är inspelad i Bulgarien och det märks inte mer än på de andra skådespelarna i filmen. De är de typiska Nu Image statisterna som är uppenbart bulgarer och andra östeuropéer. Actionen är lysande som alltid och denna gången blir det inte som i The Shepherd där Van Damme plötsligt ändrade slutstriden med Adkins och kortade ner den med halva dess ursprungliga längd med den enda orsaken att han inte ville göra den för han inte ville göra kampsport längre. Det samt att Florentine inte fick editera den själv gjorde sitt för att sänka den filmen fast det slipper vi här.

Här får vi blodstänk i bästa Shogun Assassin-stil om än cgi-gjort men vi får det så det är vi fullt tacksamma för. Det är gott om svärdsviftande och vanlig hederlig kampsport och Adkins sparkar stjärt hela vägen. Tsuyoshi Ihara är en väldigt skön skurk med glimten i ögat och gör en cool ninja med fram till dess då Adkins väl kommer i dräkten. Då blir det åka av minsann. Storyn är den att de två herrarna är rivaler på en kampsportskola och när det blir för hetlevrat en dag på träningen så åker en av dem ut och det är inte Adkins. Den andre finner sin egen väg som lönnmördare och kommer snart för sin hämnd på skolan och dess lärare och framför allt för han vill ha ta tag i dess skatt. En äkta ninja outfit och med den all makt som följer med. Så läraren skickar dräkten, sin dotter, Adkins och ett par andra till New York i tron den ska vara säker med gissa vem som följer efter. Och resten kan vi.

Tempot är högt, riktigt högt och tiden flyger i väg men det stör mig lite att det dröjer innan Adkins väl kommer i dräkten för det är det man vill se, åtminstone jag. Men karlen sparkar rumpa över hela staden från tunnelbanan till polishus till hustak till ja, allt han kommer över faktiskt. Det är trots allt Florentine och Adkins och då är det mums. Jag säger bara The Undisputed 2!! Har ni inte sett den än så gör det. Och under tiden så duger denna fint i väntan på ni sett den och dess uppföljare som är färdiginspelad nu med Adkins i leaden där med denna gången.

2 kommentarer:

Daydreamer sa...

Håller med dig till fullo i ditt omdöme. förvisso var det fullt godkänd martial arts action men lite för lite ninjas. Skurken var utmärkt.

Ovanligt välgjort för att vara NU Image, hoppas de lägger ner samma resuerser på The Undisputed 3. De klipp jag sett verkar väldigt lovande!

Weekend Video sa...

Härligt att se ditt skäggiga ansikte här igen! Var allt för länge sedan nu :D

Undisputed 3 har jag väldiga förväntningar på så de får fan inte fucka upp den :D