lördag 6 februari 2010

Delta Heat - 1992



Ännu en cop buddy-film och denna gången är det det verkligen omaka paret Anthony Edwards och Lance Henriksen som parats ihop. Henriksen bara för att påpeka, på den tiden då han fortfarande var intressant att se och inte dök upp i en ny film så fort man lämnade soffan för hämta mer kaffe. Och det är faktiskt hans spel i denna tillsammans med Edwards som håller denna flytande. Det och Betsy Russells kropp.

Storyn är ingen ny alls utan det är det gamla vanliga. Edwards är en snut som kommer till New Orleans från Los Angeles bara för att finna sin partner mördad av en lokal seriemördare som påstås vara död. Eftersom han är den han är så ger sig Edwards på fallet och drar med sig Henriksens träskråtta i jakten på den ansvarige vilken även är ansvarig för Henriksens bortfall från polisen samt hans bekantskap med en lokal alligator vilken orsakade hans krok på vänsterarmen. Och nu ska de gå till botten med fallet....

Ja, ni ser själva och kan säkert hela filmen redan men den är inte helt utan charm för miljön, lokaliseringen av själva filmen och Edwards och Henriksens omaka par ökar på ens intresse för den. Tempot är fint och tiden försvinner oroväckande fort i dess sällskap. Kan kanske ha något med att göra att Betsy Russell är riktigt fin här men det låter vi vara osagt. Idén är ingen ny och upplägget inte det heller så egentligen är det inget som borde hålla ens intresse kvar men filmen är faktiskt underhållande och väl värd att se om ni springer på den såvida ni inte springer på Skjut inte på min kompis först.

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Betsy Russell? Aldrig hört talas om, låter som någon burlesque-dansös som stigit ur tidsmaskinen från 1942.

Vad hette filmen där Edwards leker med paintball innan han hamnar i en dödlig lek nånstans i Östeuropa? Den var bra den!

Weekend Video sa...

Har du inte hört talas om Betsy Russell?? Skäms på dig vuxna karlen!
En mycket stilig kvinna som mest gjort komedier men på senare dar är med i de senaste Saw-filmerna. En klar rekommendation att kolla upp henne!

Filmen du söker är Gotcha! från 1985 för övrigt men kolla nu upp miss Russell ;D