onsdag 3 februari 2010

Bloodsport II: The Next Kumite - 1996



Bloodsport i all ära men förutom Van Damme, Donald Gibb och alla fighterna så är den en rätt hafsig film för vara ärlig. Uppföljaren däremot är precis samma film en gång till bara det att denna är bättre gjord och framför allt bättre editerad än nämnda film. Missförstå mig inte nu för jag älskar Bloodsprort då det är en härlig film men filmmässigt är den en mindre katastrof. Så därför var det otroligt skoj att se denna, även om det är samma sak en gång till fast i ett bättre utförande, för den visade att uppföljare till sådana filmer visst kan vara bra de med.

Och för er som inte sett originalet så drar vi denna films story i det snabbaste laget. Alex (Daniel Bernhardt) är en tjuv som bryter sig in hos en rik antikhandlare (Pat Morita) och snor ett svärd. Kort efter åker han dit, ditsatt av sin partner in crime, inte kärlek nu, och hamnar bakom lås och bom i Thailand där han blir systematiskt misshandlad av den stora asiatiska vakten Demon. Men lyckan är framme och han får hjälp av en gammal asiat ( James Hong), Alex nu inte Demon, som lär honom stridskonsten Iron Hand som innebär att man kan släcka ljus med med sparkar och slag samt bryta ben på löpande band. Alex blir en ny man och kommer till slut ut för att möta Demon i Kumite samt han måste ordna tillbaka svärdet han stal i början och väl på plats i arenan så är det non stop fighting som gäller med vissa bekanta ansikten från första filmen, åtminstone ett i alla fall.

Vad mer behövs egentligen än ett återanvänt manus och en bättre regissör? Jo, lite martial arts kunnigt folk framför kameran och framför allt en bättre editerare så blir det bra. Som här. Vi får massa av fighter och även vissa upplägg från första rundan känns igen vilket är kul. Vad som är mindre kul är Ong Soo Han, som var med i storheter som Kickboxer, King of the Kickboxer med flera. Han har en imponerande fysik men ansikten påminner mest om ett vilset barn så det rimmar illa när han ska härma Bolo Young. Men det kan man skita i egentligen för filmen är så underhållande att man sväljer det med. Själv svalde jag hela alltet och njöt för fullt så nu ska det bli kul att se de två andra uppföljarna med för ni trodde väl inte de stannade med denna?

Inga kommentarer: