tisdag 2 februari 2010

Club Paradise - 1986



I dessa snöiga tider är det skönt att dra på en stabil komedi med raka motsatsen i sig när det gäller vädret. Så turen kom till denna komedi av Harold Ramis med Weekend Video favoriten Robin Williams i huvudrollen och då kan det bara inte gå fel heller. Och det gör det inte heller.

Williams är här uppbackad av sin brittiska motsvarighet i Peter O´Toole som är minst lika rapp i käften fast mer åt det dryga och torra hållet och som han njuter av deras replikbyten i filmen. Man riktigt ser hur kul han har det i hans ögon. Eugene Levy och Rick Moranis spelar två polare här och de är fanimej kloner av varandra bara det att Levy är avsevärt mer luden över kroppen än Moranis. Den kvinnliga hägringen står Joanna Cassidy för och det är skönt att se lite mogna kvinnor stå för det, mer sådant!

Handlingen är den att Williams drar sig tillbaka till en liten ö och startar hotell där med Jimmy Cliff samt Twiggy och öns lokala mogul vill ta över hela klabbet för han ska bygga ett större på samma plats. Så givetvis blir det förväxlingar, gästerna går vilse, lite skämt om nudism, ganja och kåthet i största allmänhet. Inget nytt men det är det är stabilt utfört och skämten rullar på bra. Inget märkvärdig filmm egentligen men den är oväntat skön och ytterligare ett bevis på att Williams är ett komiskt geni. Ramis med. Själv kan jag inte fatta att jag missat denna ända tills nu. Rekommenderas!

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Ja vem behöver inte lite solig åttitalskomedi i det här jädra slasket? Men hur som helst - var är det tecknade omslaget?

Man ska för övrigt vara försiktig med komedier ju närmre slutet på åttitalet man kommer - dom var roligast i början!

Weekend Video sa...

Tyvärr fanns endast detta att tillgå men jag kan alltid rita ett själv annars om det passar herrn bättre?

Fast är inte all egentligen roligast i början? ;D