tisdag 16 februari 2010

Talons Of The Eagle - 1992



90-talet var inte bara elände och skit utan det kom faktiskt en hel del intressant dtv-action under tiden med. Även om denna inte tillhör den eliten så har den ett visst underhållningsvärde för oss njutare av denna genre. Billy Blanks, som aldrig haft huvudrollen i en film utan de har använt honom barbröstad på omslaget, spelar här en snut som blir utlånad till Toronto för att infiltrera James Hongs brottssyndikat tillsammans med filmens producent Jalal Merhi, även känd bland som sina beundrare som Beiruts Steven Seagal! Jag tillhör inte dem, den saken är säker fast benämningen är så korkad att den förtjänar respekt i all sin absurditet...

Nu får vi inte bara dessa tre herrar utan Matthias Hues, denna enorma karl, är med på ett hörn han med. Med detta upplägg så borde resultatet blivit bättre tycker man men det gjorde det se inte för det blir mest platt. Produktionen är helt okej och vi får nakna bröst och rumpor i tid som otid och en hel del action men den är så tam och tillbakahållen så man tröttnar till sist. Lite mer kraft och kuk i scenerna så hade resultatet blivit bättre. Nu är Beiruts Seagal inte den bästa aktör på marknaden och som kampsportare så är han inte mycket att hänga i granen heller. Han satsar mer på att se snygg ut och till skillnad från Blanks som inte gör det så blir det mest skratt åt honom än med honom.

Nu är ingen kamsportsfilm komplett utan en träning och här får de båda herrarna sin dos av det hela i form av en liten rabiat asiat som sliter barken av träd med bara händerna så det ryker om det! Karlajävlen går under det underliga namnet Master Pan Quing Fu som fick mig att tro det var ännu en i mängden av dessa horribla rappare som tror de ska bli stjärnor och få gratis fitta. Men där fick jag tji för det det var en gammal kung fu mästare som sadlat om på gamla dar för att göra film och säkerligen får gratis fitta han med... Filmen i sig har väl sina poänger men det finns så mycket bättre filmer att lägga tid på så gör det för eran egen skull även om det kan locka med en barbröstad Billy i kamp med Matthias Hues ibland. Se då hellre King Of The Kickboxers för där är Billy i fin grym form.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ok, ville bara säga att jag är väl tillbaka i skrivandet och uppdaterandet av bloggen. Förhoppningsvis. =)

Daniel

Weekend Video sa...

Härligt att se och läsa :D