fredag 12 februari 2010

Gunmen - 1994



Här kommer en liten bortglömd skatt med Christopher Lambert och Mario Van Peebles i huvudrollerna och allt är stabilt regisserat av Deran Sarafian. Storyn handlar om jakten på 400 miljoner dollar och det är ett bevis på att pengar fortfarande har ett värde och alltså inte i klass med bankernas bonusar som vi ser nu för tiden på alla löpsedlar. Lambert är den enda som vet var skatten finns och alla andra är efter honom. Peebles får dock tag i honom först och skyddar honom, nåja, så gott det går från Patrick Stewarts hejdukar ledda av Denis Leary.

Det skjuts och sprängs för glatta livet och det som imponerar mest är spelet med Peebles och Lambert för de är verkligen roliga tillsammans. Peebles har fortfarande inte fastnat i sitt arg-svart-man-fack som han är i kroniskt nu för tiden och Lambert ler faktiskt! Han till och med skrattar mycket i filmen och visar sig vara en hejare på komisk action och det är bara så synd att han inte gör det oftare för han är en skön skådis som tyvärr mest verkar gå på tomgång och bara grymta sina repliker nu för tiden i allt han gör. Peebles har jag gillat förr men jag tröttnade efter New Jack City på honom då han bara upprepade sig men här är han i fin form och vevar på bra med både stunts som komik.

Filmen är en härlig sak med massor av grymma stunts, skottlossningar, explosioner, härlig dialog och härliga miljöer och mer behövs egentligen inte tycker jag. Är det bara bra utfört och uppfört så gillar jag det och det är det här. Så nästa gång det suger i actiontarmen efter lite hederligt actionraffel så tänk på denna och leta upp den japanska dvd´n för den är i rätt format och undvik den amerikanska för den är i 4.3 medan japanaren är i 2.35:1 och i lysande skick och det var den jag såg men det visste ni säkert redan. Härlig film för alla åldrar så rulla in farmor, göm undan hennes löständer, sätt bromskloss på rullatorn och skruva upp hennes hörapparat för detta kommer käringen inte att vilja missa!

Rekommenderas det varmaste!

Inga kommentarer: