lördag 21 juni 2008

Undisputed 2: Last Man Standing - Isaac Florentine - 2006


Detta är uppföljaren till Walter Hill´s Undisputed - 2002 som handlade om världsmästaren i tungviktsboxning George "Ice Man" Chambers. Han åkte in för våldtäkt och fann sig plötsligt vara föremål för interna boxningsturneringar på kåken. Där fick han möta deras mästare. Ving Rhames spelade Chambers där och Wesley Snipes hans motståndare. Ypperlig film!

Denna gången är karrären över för George och han finner sig pank och i Ryssland görandes reklam för vodka. Plötsligt sitter han inne anklagad för droginnehav. Och det är nu det roliga börjar.

Denna gången spelas George av Michael Jai White känd från Spawn, Universal Soldiers 2, Exit Wounds mfl...

Handlingen är direkt tagen i från Ringo Lam´s mästerliga In Hell med Van Damme. Rakt av och inga krussiduller. Har du sett den så vet du upplägget.

Om inte så kommer det här.

Väl på plats så får George höra att om han ska bli fri så måste han möta deras egen världsmästare Boyka, lysande spelat av Scott Adkins från The Bourne Ultimatum, The Shepherd: Border Patrol. Och givetvis är precis allt här primitivt!

Men det som får denna filmen att sticka ut är de otroliga fightingscenerna! Allt är som man ser det! Inga vajers eller effekter! Det som görs gör på riktigt. Spana bara in Adkins när han vevar på och det är ofta. Allt går i slow motion bara för att man ska hinna se honom! White är inte långt efter här.

Fighterna är ruggigt brutala och imponerande. En tredje film är enligt rykte på gång och denna gången med Adkins i rollen men först ska han visst göra den nya ninjafilmen Ninja!
Även den från galningarna på NU IMAGE som även ligger bakom denna.

Gillar man kampsport på film då bara måste man se denna!

En perfekt action/martial arts-film avnjuta!

3 kommentarer:

Jay sa...

Jäkligt skön film :D

Fred Anderson sa...

Riktigt bra fighter, Isaac Florentine är en lysande regissör som verkligen vet hur man ska hantera actionskådisar.

Weekend Video sa...

Ser fram emot trean, samma regissört och Scott adkins här med :D