fredag 27 juni 2008

Out Of Reach - Po Chih Leong - 2004


Seagal lever ett stilla liv i harmoni med naturen och diverse skadade individer i det lokala djurlivet. Samt han har en 12 årig polsk brevvän. Brevvännen är en flicka som lär sig lösa chiffer med Seagals hjälp och blir en riktig fena på detta.

Tills hon blir "bortadopterad" till en skum typ som är amerikan. Här visar det sig att han är i kontakt med ett internationellt gäng som köper och smugglar barn över hela världen.

Med andra ord en pedofilring, vilket aldrig nämns i filmen. Konstigt nog. Seagal får sina brev i retur och han styr kosan dit. Väl på plats så uppmärksammas han direkt och det gamla vanliga är i gång igen.

Uppläget är bra och där slutar det. En ytterst tråkig och rörig film som ingen kan vara speciellt glad över. Seagal är dubbad i minut och parti och det enda roliga är att den amerikanske skurken börjar visa mer och mer intresse för hans brevvän. Annars händer där inget direkt att berätta för folk om.

Jag trodde The Foreigner var tråkig men denna är nog fasiken värre. Inga dumma situationer som i vissa andra filmer med honom som höjer glädjen utan ett rejält magpask. Men jag ser hellre om denna är Die Hard 4!

2 kommentarer:

Jay sa...

Budskapet i filmen är viktigt men det slarvas tyvärr bort.

Sen stör jag mig lite på att alla Sigges voice overs är dubbade av nån som inte ens försöker låta som honom

Weekend Video sa...

Han är verkligen hemsk :/
Håller med om att det är ett vikitgt budskap och precis som du säger så tappar dem tråden totalt