fredag 20 juni 2008

Zombie 4 - After Death - Claudio Fragasso - 1988


Söker du efter något totalt vansinnigt att starta eller avsluta dagen med så kan du sluta leta. Här får du vad du söker och mer!

Det enda denna har gemensamt med Zombie 2 är namnet. Zombie 4 är egentligen bara tilllagt för att sälja den till fansen av denna typen av film. After Death är den egentliga titlen.

Claudio Fragasso är den skyldige här och ja, det är mannen bakom Troll 2. Precis som det är en otrolig film i sig så är detta det med.

Handlingen är minimal som sig bör. En avlägsen ö. Vilsna människor som stoppar en stor kille i en kåpa som ser lika dum ut i den som Gunnar Hansen gör i sin i Hollywood Chainsaw Hookers. Med andra ord, pinsam. Zombies släpps lösa och alla dör. X antal år framåt. Nya lirare, nya zombies och samma plats. Resten fattar du själv.

Tjusningen här är den att Fragasso har valt att satsa på Jeff Stryker som den stora hjälten här. Ett otroligt klokt val om jag får säga mitt. Jeff som har marknadsfört en penispump under namnet: Enlarge yourself with Jeff Stryker!
Stryker är inte bara skådis och ovannämnda försäljningsgeni han är även/har varit väldigt stor inom gayfilmsindustrin! Bara det är ett slag av total hämningslöshet av Fragasso mot alla homofober även om jag tror att han inte hade den minsta aning om det när han castade Stryker i leaden i denna film. Stryker är kanon i rollen här som zombiebekämpare och har kul. Det märks. Se om ni får tag på Shriek Shows dvd-släpp på den för där är med en väldigt bra intervju med honom där han bland annat pratar om denna filmen och andra i sin repetoar. Väldigt intressant och bra som sagt!

Många i dag gnäller på att zombies nu för tiden går för fort/springer och klättrar i tak osv.. Jag ser det som utveckling. Men vad säger de då här då de bland annat skjuter gevär, springer, gör akrobatiska rörelser, dreglar grönt slem konstant och pratar. Bara det sistnämnda borde få alla puritaner att smälla av. Själv tycker jag det bara är uppfriskande. Går det för fort för dem så får de väl ta scenerna i slowmotion på dvd´n då.

Lysande underhållning!

2 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Jeff Stryker är bra i rollen, och det är synd att han inte dök upp i några fler italo-rullar. Jag tror nog att Fragasso visste om Strykers karriär då det var en av producenterna, en okrediterad Werner Pochath som castade sin dåvarande pojkvän Jeff i hjälterollen :)

En av Werners bästa roller är i den skamlöst bortglömda amerikanska splatterfilmen Auntie Lee's Meat Pies, där han spelar en karaktär med namnet Billy-Bob Himmler!

Weekend Video sa...

Hahaha låter som något att kolla upp det :D
Tack för tipset fred!