torsdag 19 juni 2008

Exit Wounds - Andrzej Bartkowiak - 2001


Steven Seagal är inte direkt känd för sina nyanser i sina filmer och i denna är det ingen skillnad heller. Bara totalt fetmangel från början till slut!
Och så jävla bra det är! Jag sitter med ett stort korkat leende på läpparna och bara följer med i galenskapen. Underbart!

Detta måste vara bland hans sista filmer som inte kom direkt på video och förmodligen den första där han parades ihop med en rappare. I detta fallet är det liraren som kallas DMX. Stel som en isglass så till och med gamle Fuck Norris ser levnadsglad ut bredvid honom. Men det funkar här.

Seagal är som vanligt utom kontroll av sina överordnande och blir förflyttad till ett riktigt illa distrikt. Där kommer han på kollisionskurs direkt. Ena sekunden är han trakikpolis och står med visselpipa för sedan sitta i terapi mot sin ilska och motvillighet mot sina befäl. Riktigt kul scener där. Tyvärr är sopan Tom Arnold med...

Men låt inte det nedslå er!
Här pangas det som fasiken när Sigge ger sig ut på egen hand och ska rensa upp bland korrumperade snutar och annat löst folk. Vansinniga stunts, yttterligare biljakter och bra drag i galoscherna räddar kvällen här.


De senare av hans filmer når inte upp till gamla tider men detta är en av de sista så se den. Den levererar hårt!

2 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Jävligt fin liten film. Feta squibs också, vilket är en bonus.

Weekend Video sa...

Jag blev väldigt glad när jag upptäckte min musmatta var från samma film med :D