måndag 9 juni 2008

The Hunt For Eagle One


The Hunt For Eagle One - Brian Clyde - 2005

Vad får man när Roger Corman och Cirio H. Santiago bestämmer sig för att producera film tillsammans? Jo, man får denna!

En tidstypisk action/krigsfilm med Mark Dascasco i leadrollen. Till och med Rutger Hauer har de lurat med.

Handlingen är obefintlig. Någonstans i Filipinerna finns en en filipinsk utbrytargrupp ur Al Qaida!! kompletta i matchande palestinasjalar och allt!
Bara det!!

De kommer över en kvinnlig amerikansk officer som har kraschat med en helikopter efter att grabbarna i palestinasjalar skjutit ner den. Samtliga i helikoptern dör utom jänkaren som inte ens får en skråma trots hon är piloten och en filipinsk officer som bryter lårbenshalsen eller något sådant.

Hauer kallar in Dacasco och grabbarna för att hämta henne. Och vilket de gör.

Sjalgrabbarna föser i väg gisslan till ett av sina läger där de avrättar filipinaren och ska göra ett exempel av jänkarn. Hon är ett lättklätt luder som inte vet att skyla sig som deras kvinnor kan och gör, alltefter deras ledares tycke då som han håller ett brandtal om saken. Samtidigt som byns brudar står och tittar på så gott som nakna medans pilotdamen har overall på sig!!!!

Sen bär det i väg till ledaren för sjalnissarnas polares läger där hon ska straffas , torteras och videofilmas. Väl på plats erbjuder polaren sin grotta!! för ändamålet. Sjalmannen tackar och tycker han är en väldigt generös man! Vansinnet tar aldrig slut här som ni säkert märker.

Till sist efter lite tortyr så hittar Dacasco dit och de rensar upp. Slutet är lysande där sjalmannen kommer ut efter en rejäl explosion med kortare och permanentat hår! och svär över amerika och hur allt blod ska sköljas osv... bara för att bi skjuten så många gånger så han kan användas som reservoarpenna med tanke på allt bly i sig han får där.

Skjuts gör det här. Hela tiden. Konstant. Till sist märkte jag inte ens vad jag hade sett för det bara pangades. Än så kommer jag inte ihåg så mycket och då stängde jag precis ändå av den!

Men det bästa är ändå att trots filmen utspelar sig i djunglen så ser man ett gäng skyskrapor i bakgrunden i slutet!

Så tur är så finns det en uppföljare med:
Hunt for Eagle One - Crash Point

Men den tar vi en annan gång!

Inga kommentarer: