fredag 20 juni 2008

Second In Command - Simon Fellows - 2006


Någonstans i någon Öststats betongrepublik är det dystert, grått, allmänt deprimerande och jävligt. Till råga på allt så får de Van Damme på halsen! Han anländer till den Amerikanska ambassaden där han ska göra något, vad är oklart för mig. Landet har precis haft presidentval och nu vill de lokala vänsterpojkarna avrätta/avsätta den nye presidenten. Upplopp utbryter och el presidente flyr och tar sin tillflykt på tidigare nämnda ambassad där gissa vem? Håller till.

De lokala förmågorna samlar sig och hotar avrätta amerikanska journalister om inte el presidente släpps ut till dem. Vilket givetvis inte sker. Van Damme leder fritagningsförsöket och sedan drar det i gång!

Instängda i ambassaden med endast 15 marinsoldater och en växande och starkt beväpnad pöbel utanför så måste de klara sig i 6 timmar innan kavalleriet anländer.

Jag hade gett upp hoppet om Van Damme men denna visar precis att det är krut kvar i honom fortfarande! Storhetstiden sedan Blood Sport, Kickboxer och Cyborg är borta och filmerna släpps direkt till video och hans tjejer i filmerna blir skabbigare och skabbigare men den lille gynnaren fortsätter! Respekt för det!

Detta är det mest vitalaste jag sett från honom på länge och det bästa. Inte så många fightingscener, förekommer endast två men den ena av dem är brutal så det räcker och blir över. Slutscenerna är skit coola när helikoptrarna dyker in med full styrka och hamrar loss i ett väldigt trångt utrymme.

Här smälls det och pangas för allt vad det gäller och det är bra gjort med. Vad mer kan man begära?
Själv kommer denna rulla fler gånger samt mitt hopp till Van Damme har växt efter denna!

Gillar du action så ska denna bara ses!

5 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Second in command är riktigt bra, men den filmen som jag anser vara ett ÄKTA mästerverk är Wake Of Death. Utan tvekan en av Van Dammes finaste skådespelarstunder och brutal så att det räcker och blir över.

In Hell är riktigt bra också. Så visst är det krut kvar i gubben.

J.C.V.D verkar sjukt bra också. Kan knappt bärga mig tills att jag kan få se den.

Jay sa...

Hard Corps som kom efter Second är också riktigt bra med lite mer budget

Weekend Video sa...

Wake of Death är på g hem. Ska bli kul att se. In Hell är mycket bra film. Gillar den. Hard Corps sågs precis och vilken är J.C.V.D. ?

Har även Until Death att se. Har hört bra om den. Någon som sett?

Jay sa...

Until Death är mer vanlig thriller än action och JC får skådespela lite också

Fred Anderson sa...

J.C.V.D. är en riktigt hypad film som jag har hört ska vara riktigt bra. Van Damme spelar sig själv på dekis. Han gör dåliga filmer, har haft drogproblem, ligger i skilsmässa och behöver stålar. Så när man ska göra en film om hans liv i Belgien så tvingar han till sig huvudrollen själv.... men sedan skiter sig allt och han hamnar mitt i ett bankrån, och plötsligt tror alla att det är han som rånat banken för att rädda sin dåliga ekonomin. Svart komedi. Med action.