fredag 8 mars 2013

Crocodile - 2000Dag 6 i det pågående maratonet med djurfilmstema på Weekend Video ger oss en chans att sätta tänderna i mer korkade ungdomar som är för dumma för sitt eget bästa samt en styck ilsken mamma korokodil. Så häng med!

Tobe Hooper, presentation överflödig, i samarbete med Nu Image gav oss Crocodile. En förvånansvärt väl fungerande samt, vågar jag säga det, bra djurskräckis. Storyn är banalt simpel. Festande ungdomar drabbas av vreden hos en uråldrig krokodil som härjar i ett träsk. Nu ska de försöka fly så gott de går men frågan är om de är smarta nog att klara av det?

Ni ser själva, djurskräckisar följer samma mall så det är nästintill inte lönt att dra storyn för det är inget direkt nytt i dem Vad som däremot kan dras är det att Hooper får till bra regi av de spån som är med i filmen för om de är något så är det enerverande samt grymt korkade och självupptagna. Jag sitter och håller på krokodilen som för mig är hjälten i den här filmen. Fast hur kul hade det varit om alla "hjältar" i djurskräckisar var karbonkopior av Brody, Hooper och Quint? Jaws eller Hajen som jag föredrar är gjord och den är bäst i alla läge och en fullständigt perfekt film. Medan Crocodile inte är perfekt men väl i toppskiktet av alla de andra djurskräckisar som kommit i Hajens kölvatten.

När det gäller effekterna så är det KNB, Kurtzman, Nicotero & Berger, som gjort dem dock innan Kurtzman lämnade den och gjorde den horribla Rage eller om det är The Rage, oavsett vilket så var den usel. Här har den glada trion fått till ett stort as till krokodil som är mycket i bild och rör sig samt vrålar och morrar över all förväntan. Viss cgi förekommer med all rätt och den är förvånansvärt bra den med med tanke på när den är gjord. Tyvärr får vi aldrig se hela krokodilen på land i rörelse utan bara i vattnet där den plaskar runt och gör tillvaron besvärlig för våra nya vänner medan på land det är antingen svansen eller som det är mest, huvudet och gapet.

Blod får vi, kroppsdelar med fast vi får även en fin kroppsdelning i munnen på krokodilen samt en lirare, en väldigt störig sådan, som sväljes hel bara för att spys upp igen. Det är en skön scen. Inte den enda för sköna scener som involverar krokodilen är här gott om. Bara synd att idioterna i filmen inte har lika många för man kan inte låta bli att störa sig på dem för de är bara så ofantligt korkade!

Överlag, en bra djurskräckis och även film fast den funkar nog bäst för oss fans av genren. Vanliga svenssons som ska mysa med barnen och grannen framför tv´n i väntan på nästa säsong av Vänner bör nog tänka sig för mer än en gång innan de startar den här fast vem vet? Det kanske bor en djurskräckfilmsälskare i alla? Det gäller bara att locka fram den...

Inga kommentarer: