söndag 3 mars 2013

Savage Planet - 2006Från och med i dag startar Weekend Videos djurfilmsvecka så se till att kolla in under veckan för att bli ordentligt uppdaterad om vilka djurfilmer som är värda att se och vilka som bör undvikas. Först ut är den här.

Jorden är på väg att dra sin sista suck efter all miljöförstöring men det finnes hopp i form av en skrupelfri entreprenör som inte drar sig för att offra manskap i jakten på nya planeter att utforska, erövra och sätta på kurs rakt mot katastrofen igen. Så när Operation Arc är i gång och planeten Oxygen (här har de allt tänkt till) visar sig vara mottaglig för exploatering så drar vårt glada gäng av ledamöter, advokater, livvakter, sjuksköterskor, fruar och andra löst folk ditt bara för att finna de inte är ensamma på planeten utan något stort hårigt och hungrigt är där. Planeten Oxygen är nämligen befolkad av enorma grizzlybjörnar! Men eftersom det inte bara är frisk luft som hägrar utan även ett fantastiskt elixir som helar människokroppen och annat så är det verkligen värt chansen att tåla en björnkram eller två...

Sci Fi Channel är givetvis ansvariga för det här sega eländet för segt är det och bra är det verkligen inte i heller. Effekterna är digitalt gjorda och de är verkligen usla de med. Såpass usla att de ser till att filmens underhållningsvärde höjs från det lägsta snäppet till det näst lägsta snäppet. Sean Patrick Flannery från Boondock Saints är långt ifrån det goda sällskap som han är i Troy Duffy´s och det märks att han saknar det för det är smärtsamt att se han traggla sig igenom Savage Planet. Men alla måste vi äta precis som hyran ska in så vi förstår om de konstnärliga prestationerna ibland får stå åt sidan.

När det kommer till björnactionen i filmen så är det autentiska björnar men de är definitivt inte på samma plats som resten av inspelningsteamet. Då det är stock footage scener som vi bjuds på eller cgi-gjorda nallar som är skrattretande dåliga. Bäst är scenerna där det är old school-nallevantar som förekommer när det ska till att vifta till en stackars statist som ska rulla runt på marken och se skadad ut men annars är det bara fånigt. Var är William Girdler när vi behöver honom!


Wow! Digitala nallar är det nya svarta i år!

Nej, detta är verkligen inget att skriva hem till mor/älsklingen/papegojan om för Savage Planet är kass, dum, seg och endast i min samling för jag har en fetisch när det kommer till kassa, dumma och sega filmer som kan/bör/ska innehålla något med djur, ej porr då. Är ni av samma kaliber och känner att i egenskap av nallefetischist att Savage Planet trots allt kan vara något för er så får vi allt ett par underhållande scener men även fruktansvärt långa passager med dravel och utfyllnadscener. Se Grizzly för femtionde gången istället ni andra, vi härdade fetischister kan ge Savage Planet en chans vart femte år bara för att se om den fortfarande är lika illa. Och svaret är, ja. det är den.

Detta är det japanska omslaget. Det ljuger ordentligt men snyggt är det! Tyvärr är filmen långt ifrån lika intressant.


Inga kommentarer: