onsdag 6 mars 2013

Maneater - 2007Dag fyra fortsätter med något så udda som en tiger. Inte nog med att det är en äkta tiger i filmen, Gary Busey är med också så nu är frågan vem som är farligast?

RHI pumpade ut en stadig ström av djurskräckisar under deras Maneater Series och det här är nog den enda av dem som inte är cgi-gjord utan vi får helt enkelt en äkta tiger som nafsar i sig folk. Tyvärr så är det inte förrän i slutet som vi får se en full attack på en person i bild med tigern och läser man på nätet så klagas det att det är för tamt och så vidare... Själv skulle jag aldrig vilja utsätta mig för att bli anfallen av en tiger oavsett hur lam/nedsövd/gaggig den nu må vara. Och sedan får "kritiker" och andra självgoda "vetare" tycka precis vad fan de vill.

Handlingen är den gamla vanliga. Liten ort, vält lastbil som har farlig last som rymmer, en uppkommande festival, en hederlig sheriff och en mindre hederlig borgmästare och en frälst kvinna med en hemskolad grabb. Ni fattar. Busey är sheriffen och tigern är i skogen. Folk dör och det är latexeffekter som finnes och visas upp vilket innebär att vi får halvt uppätna kroppar, söndergnagda skallar och diverse blod samt kroppsdelar. Cgi´n lyser med sin frånvaro vilket förvånar mig för att vara den här serien men det är bara positivt. Maneater är stabil underhållning som flyter på bra utan större överraskningar förutom tigerattacken i slutet.

Leta fel i filmen går säkert alldeles utmärkt men det är bara småsynt för är man fan av den här subgenren så vet man precis vad man serveras och det är just därför man antingen köper eller laddar ner en film med den här titeln. Själv köpte jag den och ångrar inget för Maneater är helt okej. Lite sockersöt och familjevänlig i sin ton men det är inget som är något att hetsa upp sig över. Det är stabil underhållning som duger mitt på dagen eller varför inte för att starta dagen?

Inga kommentarer: