söndag 13 januari 2013

Blue Demon - 2004Det är något speciellt med Blue Demon som jag bara inte kan släppa. Visst är den lökig så in i helvete men samtidigt så är den minst lika underhållande så resultatet kan bara bli godkänt. Vad vi har är ett rätt så vanligt fenomen i hajfilmsbranschen nu för tiden. Genmanipulerade hajar, här sex stycken vithajar till antalet anpassade för sötvatten, slipper lösa och börjar sätta i sig vad nu de kommer över. Två forskare som är bakom deras ursprung ska nu ge sig på att stoppa dem innan det är för sent...

I rollerna ser vi Jeff Fahey som gör en minst sagt underlig militär, en fyrstjärnig general för att vara exakt, och vad som är underligt är det att han är precis raka motsatsen till de roller Fahey annars gör. Annars ser vi en yngre syster till Michelle Pfeiffer som är rätt småhet i all sin slitenhet. Jag finner mig gilla henne mer och mer eftersom filmen fortlöper och då är det här inte vare sig första eller andra gången jag ser Blue Demon. De andra i filmen gör sitt som de ska men Pfeiffer´s samspel med Randall Batinkoff gör sitt för att höja filmens underhållning en stor del med.

För även om det mest är hajarna som är intressanta så har Blue Demon sina komiska sidor och oväntade tramsighet som lyckas hålla sig på den rätta sidan av staketet som är väldigt smalt. Det blir en smått komisk hajfilm med en del intressanta hajsekvenser som tyvärr förtas av de relativt taskiga cgi-effekterna som ibland är oväntat fungerande medan i andra fall rent ut sagt katastrofala. Hajarna är cgi men vi får två par fenor i vattnet med jämna mellanrum så lite modeller får vi även om det gott kunde varit avsevärt mer.

Blue Demon är inte perfekt, otroligt långt ifrån men den är underhållande på ett oväntat sätt och jag är får jag allt erkänna lite svag för Dedee Pfeiffers utseende. Hon är härligt sliten. Så är ni svaga för tramsiga hajfilmer med en avlägsen släkting till en känd skådis så är Blue Demon ett rätt så underhållande tips.

Inga kommentarer: