fredag 4 januari 2013

Land Of Death - 2003Vem förutom herr Bruno Mattei kan få den geniala idéen att para Predator med Cannibal Holocaust? Ingen. Claudio Fragasso möjligtvis. Hur som helst så är det nu gjort och det är sett av mig med. Mattei kom i gamla dagar i gång med ett gäng underhållande rullar där The Jail: A Women´s Hell tillsammans med Zombies: The Beginning var bäst och Cannibal Holocaust: The Beginning var uslast. Snuff Killer var okej vill jag minnas medan Land Of Death pendlar mellan medioker och underhållande. För underhållande är den men mest för att se vilka scener som är rippade mest av sina original och för att krydda det extra så har Mattei i sann anda snott ett gäng scener rätt av Predator med och kastat in. Ni kan inte missa vilka det är. Cannibal Holocaust får nöja sig med att bli plagierad rätt av men det är inte illa det heller.

Handlingen är den att en expedition med en generals dotter har försvunnit i djungeln, här är det Filippinerna som står för bushen, och ett gäng kommandosoldater tillsammans en lokal guide och hans kollega skickas in för att finna henne. Givetvis är det kannibaler i fagorna som stryker runt och sätter i sig vad nu de kommer över precis samtidigt som kroppar av expeditionen hittas flådda levande tillsammans med minnessaker av dem lite utspridda mellan de olika lägerna hos de olika stammarna. Snart hittas dottern och nu börjar kampen för att få ut henne ur djungeln igen...

Dude! Where´s my car?!

Har man sett Predator och Cannibal Holocaust vilket jag vet att de flesta av er som läser här har gjort så är Land Of Death mer en kul angelägenhet än en bra film. Underhållande är den med sin groeska överspel från de flesta inblandade där puddingen Ydalia Suarez står för de grövsta minerna och utspelen. Hon är läcker på ett trashigt sätt och för er som känner igen henne så är hon även med i Mattei´s Island Of The Living Dead. Väl värd en titt bara för Suare skull om lusten för henne blir stor. Claudio Morales kanske ringer en klocka med men det beror kanske på att ni sett den hemska Cannibal Holocaust: The Beginning för där är han med igen samt den danska serien Livvagterne samt den andra danska serien Klovn.

Var är Carl Weathers när man behöver honom?

Gore får vi i form av knaprande av diverse kroppslemmar som inälvor och tarmar. Blod givetvis samt vapen som aldrig laddas om. Andra saker är finurliga missar som en pil skjuts i väg och tre stycken träffar ett träd! En naken kvinna våldtas med träpenis i en klassisk scen från ni-vet-vilken-film och är fullt upptagen med att skyla sina bröst trots att en man i vild frenesi våldsamt för upp träobjekt i underlivet på henne, en annan man får ett ben kapat efter ett ormbet bara för att sedan bli i vägburen på en påle som ett nedlagt djur av kannibalerna bara det att båda benen är runt stången samtidigt som stumpen sticker fram! Det är kul hela dagen i sällskap med herr Mattei vill jag lova. Lite drygt blir det med då filmen aldrig riktigt vill ta slut men det går på rätt håll till slut. Helt illa är den inte vilket säkert framkommit här i texten så springs den på så ge den en chans. En värre stund framför dumburken kan ni allt få.

Inga kommentarer: