torsdag 25 september 2008

Savage Streets - 1984


Death Wish och liknande vigilante-filmer i all ära men här får Bronson se sig slagen av en ung Linda Blair som rensar upp bland patrasket på gatorna med björnsax och armborst!

Blair känd för att ha fångat mitt hjärta i höjdaren Roller Boogie spelar/är här Brenda. En tuff tjej med ett eget gäng med hårda jackor med texten Satans på ryggen. Hon är även syster till en dövstum tjej, Linnea Quigley. Och då kan ni ju gissa vad för slags öde som väntar henne!
De är inte det enda gänget på stan, där finns även The Scars. Ett extremt maskulint killgäng med en extremt sliskig Lamas look-a-like, komplett med skinnväst och bar hårig överkropp som verkar vara kroniskt insmörjd i olja.

Brenda och hennes posse snor deras bil på ren jävelskap och fyller den med sopor. Grabbarna hämnas genom att våldta hennes syster och döda hennes gravida bästis.

Brenda ger tillbaks på sitt eget lilla vis.


Blair var visst inte första valet för denna rollen som framgår av extramaterialet utan det var visst en gammal musiker från gruppen Runaways, lyckligtvis blev det inte så! Blair äger gatorna här och visar att hon kan mer än att skrika och spy grönt. Så hård som hon är här är inte Bronson i någon av Death Wish-filmerna. Sen ska man bara falla på knä och tacka för den underbara badkarsscenen också med henne för den är verkligen pricken över i ´et!

Omotiverade naken scener är alltid kul och här förekommer många. Spana bara in cat fighten här i skolans dusch och glöm inte bort att kolla in de två nakna brudarna i bakgrunden som startar en egen! Lysande!

Grabbarna är av ett speciellt hårt virke i denna och det vette tusan om mer utstuderad elakhet varit så fäst på film som deras.

John Vernon som är känd från miljontals filmer spelar rektorn på skolan som är uppenbarligen kåt på Brenda och det är även han som fäller filmens hårdaste replik till de manliga hårdingarna när de är på skolan och lever jävel. Go fuck an ice berg! vrålar han med en alldeles vansinnig blick. Klassisk scen det!

Och som vanligt!
Köp! Se! Älska!

2 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Detta är egentligen inte min typ av film, men den verkar najs och jag älskar feta special editions på lite uddare rullare så det är inte omöjligt att jag inhandlar den. :)

Weekend Video sa...

Det tycker jag verkligen du ska göra :D
Ca en timme med intervjuer samt tre kommentator spår och något mer så här får du vara för pengarna!