torsdag 4 september 2008

Soldier - 1998



Kurt Russel har haft en väldigt ojämn karriär tycker jag. Han sista hårda film sedan Tjejen Som Föll Överbord är denna. Death Proof går vi inte ens in på....
Denna gången regisseras han av Paul W.S. Anderson och det är ett lyckat resultat enligt mig. I mångas ögon är Anderson lika opopulär som Uwe Boll och det är bara korkat tycker jag. Inget fel på Andersons filmer. AVP är skitskön så även Event Horizon. Resident Evil är väl inte lika spännande men ändå full se bar.

Russel spelar Todd, en liten kille som följs sedan födseln till vuxen ålder medans hans väg inom armén visas. Han är en kall jävel som inte säger många meningar här och tvekar inte att döda allt för att få sin man. Vilket han gör med. Kvinnor med, huvaligen.

Men allt gott måste få ett slut och så även hans karriär. Plötsligt så uppvisas en ny soldat som är överlägsen Todd på alla vis (en enorm Jason Scott Lee!) och vips så hamnar Todd på tippen. Verkligen!

Bara det den är på en öde planet!

Ödet vill sig som så att planeten är befölkad av vanliga människor och inga mutanter, tyvärr, och de visar Todd lite vänlighet och till sist så kastar de ut honom då han tillbringar för mycket tid med att slä nävarna på gammal skrot för många timmar om dagen.
Men då kommer hans gamla pluton på besök och bestämmer sig för att ha övning med hans nya polare och då jävlar vaknar Todd till liv!

Stabilt regisserat och våldsamt till tusen. Tyvärr är denna som många av Andersons andra filmer bolagsklippt. För här går det undan i våldsamheter! Oklippt hade detta verkligen varit en upplevelse att se. Men den funkar fint nu med i denna form och någon annan form än detta lär vi nog aldrig få se hellre.

Här det fler sköna namn med än jag lagt märke till tidigare. Vad sägs om Sean Pertwee - Dog soldiers!, Jason Isaacs - The Patriot mfl.., Michael Chiklis - The Shield, Wired!, Fantastiska Fyran mfl.. Connie Nielsen - Gladiator, The Hunted, Gary Busey - behöver jag säga mer?

En höjdarfilm att jävlas med grannen med då det är bra tryck i ljudet på denna och ett fint tempo!
Rekommenderas!

13 kommentarer:

Jay sa...

Första gången gillade jag den men andra var den ganska seg men Russel är bra i sin roll

Fred Anderson sa...

Jepp, Soldier är riktigt underskattad! Jag gillar den verkligen, speciellt eftersom den är så renodlad och rak i sitt berättande.

Weekend Video sa...

Faktiskt en jävligt skön rulle och precis som alltid så slår så du, Fred, huvudet på spiken :D
Den är rak! Inget tramsande utan bara rakt på sin sak och undan går det.

Anonym sa...

Skön rulle fast jag undrar vilken gång i ordningen det är eviga offret Sean Pertwee får bita i gräset...?

Anonym sa...

COZZI ska det ju vara...

Weekend Video sa...

Ja, det är ju inte den första och definitivt inte den sista gången i heller hahaha

Ty sa...

Love that Kurt Russell barely says anything in the movie. "I'm going to kill them all!" is his big line.

Good action sequences though.

Weekend Video sa...

Kurt is always great except for in the ending of Death Proof. What the fuck was it with him and his sreaming? He sounded like a woman in dire straits for gods sake!

Ty sa...

Haha. That was ridiculous. He was tough the whole movie!

Weekend Video sa...

What was ridiculous? My comment or Kurt´s behaviour? But i put my money on it was my comment haha

Ty sa...

Haha. I meant Kurt's behavior towards the end.

Weekend Video sa...

Thank god we got that sorted out :)

Always nice to see a new comment from you1

Ty sa...

Thanks!