tisdag 9 september 2008

Arachnia - 2003


Brett Piper är en man med många lågbudgetfilmer på sitt samvete och detta är en av dem. Spindlar är egentligen inte min kopp te men denna funkar fint. Förvånansvärt fint egentligen. Alla effekter är stop motion här dvs allt är gjort med miniatyrer. Precis om i de gamla sköna filmerna från 50-talet.

Handlingen här är obefintlig då ett gäng elever och deras lärare åker i ett chartrat plan med en pilot, doh! När planet träffas av en meteorit och kraschar. Inte bara det, meteoriterna väcker även upp gamla spindlar som kommer fram och vill ha människor att föröka sig i. Till sist finner sig denna udda grupp som består av en pilot, en småkåt och odräglig lärare, två bimbos och en slacker, som på något vis lyckas sova sig igenom hela kraschen! och en bonde med smak för sprit. Utrustade med bössor, motorsåg samt dynamit ska de bekämpa detta hot.

Effekterna är billiga och stop motionen är inget vidare, ärligt talat. Skådisarna är totalt odugliga och det enda som egentligen är bra i filmen är miljön. Men!

Stämningen i filmen är på topp och det märks att Piper gillar det han gör. Han kan inte ha gjort denna filmen på allvar utan detta är en hyllning som sagt till gamla filmer som Them! och liknande. Om man inte bryr sig om kvalitén på agerande, effekter och tar saker och ting för vad de är så funkar denna fint!

Själv kommer denna att åka på fler gånger samt att jag tror jag ska fördjupa mig i Pipers övriga filmer med. Och hur man kan dissa en film som har en så otroligt omotiverad nakenscen som i denna!

4 kommentarer:

Jocke Andersson sa...

Så ska det låta! ;) Mina favoriter är Drainiac, Shock-o-rama och Bacterium. Det är ungefär samma stil på dem som med Arachnia. Lågbudget, halvtaskigt skådespeleri men skön stämning och enkla och roliga effekter.

Weekend Video sa...

Låter fint detta! Lite sugen på Bite Me! med men vette fasiken var man kan hitta den.

Jocke Andersson sa...

Bite me går att beställa direkt från Shock-o-ramas hemsida. Köpte min därifrån

Weekend Video sa...

Tack än en gång :D