lördag 17 december 2011

Fright Night - 2011Wow! ytterligare en remake på Weekend Video. Vad är det som händer? Har karln slut på förstånd eller är det ebb i filmsamlingen eller bara tankar han nu för tiden? Svaret är en blandning av alla påstående ovanför. Jag tittar på vad som känns intressantast för stunden och turen kom till Fright Night remaken. Så vad för illa kan jag säga om den kan allt tänkas? Jag kan klaga på att det är rätt futtig cgi mellan varven i filmen som till exempel scenen med motorcykeln och bilen samt att diverse blodstänk inte är alltför övertygande. Vissa scener som utspelar sig inne i bilen är rätt tydligt blue screen vilken även de är av mindre imponerande tyngd för filmen. Vad däremot är kalas med filmen är det mesta för den här var svincool!

Colin Farrell som vampyrgrannen Jerry Dandridge är kalas och det märks tydligt att Farrell verkligen har kul med sin roll.Han spurtar runt med glimten i ögat och fäller oneliners för glatta livet där höjdpunkten är när han inte får en inbjudan till Charlie´s hus. En bra karl, eller vampyr som i det här fallet, reder sig själv vilket Farrell verkligen bekräftar. Anton Yelchin som senast var med i Terminator Salvation som Kyle Reese sköter sig fint som Charlie bara det att jag tycker han ser gammal ut för rollen. Imogen Poots, pärlan från Centurion och 28 Weeks Later gör rollen som Charlie´s flamma.

Toni Collette, som ser bättre och bättre ut, gör rollen som Charlie´s mor medan Christopher Mintz-Plasse gör "Evil" Ed. Till skillnad från sin föregångare till rollen så är nog risken att han ska göra gayporr minimal. För er som saknar Chris Sarandon så dyker han upp som bilisten på vägen som krockar med familjen i deras flykt från vampyrgrannen. Peter Vincent görs denna gång av David Tennant en man jag inte känner till då jag inte insett storheten i Doctor Who. Fast här är han skitkul.

Ska man ställa den här mot originalet så är handlingen flyttad till en stad i närheten av Las Vegas där de flesta jobbar just i Vegas vilket innebär att de flesta vänt på dygnet vilket är perfekt om man är vampyr. En annan sak som sticker ut är att tempot är avsevärt högre och med mer grafiskt våld. Digitalt för det mesta men ända med mer våld. Peter Vincent är en magiker/vampyrexpert som tillbringar tiden med att sätta på sin assistent rätt illa och supa friskt. Givetvis tror han inte alls på Charlie när de väl träffas vilket ändras sen och man förstår varför han själv är så insatt i just vampyrism. Ni fattar när ni ser den för det är något som rekommenderas för det här var en riktigt skön film om än vissa digitala effekter var mindre bra.

Rekommenderas varmt!

Inga kommentarer: