lördag 31 december 2011

Final Destination 5 - 2011Välkomna till årets sista dag och årets sista blogginlägg. På sistone har inte direkt lusten att skriva varit där. Både av personliga skäl som av mindre intressanta filmastiska upplevelser som den här bajskorven. För även om postern lovar mycket och filmseriens tidigare bidrag varit både höga som låga där toppen är del två och floppen del tre så kommer del fem rakt in på en smickrande skitplacering som den sämsta av dem alla. För även om jag gillar att se korkade och uttryckslösa ungdomar bita i gräset som nästa person så bjuder Final Destination på inga som helst överraskningar eller något intressant upplägg. Endast slutklämmen som leder in spåret på den första filmen var något som fick mig att bli det minsta exalterad. Och då gillar jag inte ens den första filmen.

Så varför då ens bemöda sig att skriva om den undrar säkert någon tapper själ som tagit filmen till sitt krossade hjärta. Bara därför att jag var tvungen att skriva något så ni inte trodde att Weekend Video sällat sig till de sälla jaktmarkerna. Fast efter filmer som den här så är tvångstankarna att stänga igen godisbutiken inte allt för långt borta. Inget som helst i filmen kan få mig att tänka goda tankar om den, så illa är det. Utom möjligtvis effekterna som höll sig med så lite cgi som möjligt.

En annan sak som filmen fick mig att inse var det att hur pass jäkla taskig skådespelare David Koechner egentligen är. Hans enda attribut förutom sitt sneda leende är hans förmåga att se otroligt korkad ut. Inget annat. Men det funkar för honom då han lyckats lura till sig en karriär på det "agerandet". Resten av slaktprodukterna i FD5 är precis så intetsägande och fula som man kommit att vänta sig av en modern skräckfilm idag att det räcker nu för tiden med att kolla på filmens poster för att räkna ut vad som ska ske och sedan bli minst sagt spelat förvånad över hur rätt man haft om filmen och dess utveckling.

Nej, det här kommer inte att förgylla sig vare min samling eller min ålderdom på något vis för det här var ett sant slöseri med tid, tankeverksamhet och bloggplats för det kan inte bli så mycket sämre än så här i Final Destination-serien. Speciellt när del tre slår den här med hästlängder. Ni som trots allt tog den till er, frid vare med er. Må ni en dag inse att det finns bättre filmer än så här. Final Destination 2 till exempel.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Man blir ju riktigt skraj då du snackar om att stänga igen godisbutiken. De är ju nått liknande som drabbar en när frugan lägger benen i kors och säjer att nu är det nog nu stänger jag igen godisbutiken! Var skulle man annars hämta tips om sevärda filmer? Min höga ålder gör ju iof sej att jag ibland känner att jag tycker mej ha sett sgs alla intressanta filmer som är värda att se, men trots allt har jag nog missat några. Vad är det man brukar säja? Jo: Keep up the good work, jo gör det.
norwood

Mr_v sa...

Jag svor på att aldrig mer se en FD-rulle till efter genomsula del 4. Blev förvånad när flera skräckskribenter har haft med denna på sina årsbästalistor. Men givetvis håller jag rådet från Weekend Video högra än allt annat trams på nätet och undviker den här jäveln!
Hoppas lusten å kolla film å skriva återvänder vad det lider, även om inte denna rulle verkar ha lett till det.
Och gott nytt år!

Ty sa...

Good review! Will keep avoiding this. Only have seen the 1st two...is part 3 worth watching?

Weekend Video sa...

Part Three ain´t among my favourites but there´s some good kills in it. Give it a try :)

Weekend Video sa...

Norwood:
Tack för det! Hoppas att frugan inte bommar igen för gott bara då för dig för det vore inget vidare. För dig då alltså ;) Bristen på stimulans från dagens utbud är inte alltid det bästa men man får jag göra det bästa av det. Kul du skrev för det var länge sedan man såg till dig bland kommentarerna :)

Mr_v:
Själv är jag rätt svag för del fyra så du kanske finner del fem bättre än mig då. Lusten att se film är alltid där men den är inte alltid där för att skriva om det. Det är familjen som ska se om gammal film som redan skrivits om, man jobbar skift så tiden räcker inte till men även bristen på respons bland läsarna gör sitt det med. Hur blasé det nu än låter för lite feedback är alltid välkommet för självkänslan samt som bränsle för ens motivation.
Fast dina och Norwood´s varma ord gör att man fick upp lusten igen :)

Tack för allt och god fortsättning på er!