tisdag 3 januari 2012

Super Shark - 2011Årets första inlägg må redan vara en av aspiranterna till bästa film 2012 för det här var underhållande med en stor portion humor. Handlingen är den vanliga. Giriga bolag som ska exploatera havsbottnen släpper loss en enorm haj vilken sedan börjar terrorisera och sätta i sig de lokala delikatesserna som tvunget ska promenera på stranden. Nu är hajjäkeln stor som en ubåt och till och med ger sig på att para sig med en, åtminstone såg det ut så på min burk, bara det att den är begåvad med förmågan att gå på fenorna på land!! Hur coolt är inte det?! Sharktopus, move over!

Ahoy there matey!

Regisserad av Fred Olen Ray så kanske man har låga förväntningar men det blir avsevärt mer kul här än i The Asylums bidrag till hajfilmskulturen. Till och med de digitala effekterna funkar fint för min del vilket säger en del det. Hajscenerna är flera och bra medan det kanske inte är så värst blodigt vilket beror på att vi blir blåsta på kroppsdelar i vattnet. Vad vi däremot får i överflöd är korkade personer som får bita i den berömda kudden när de ska tvunget ge sig ut och flasha sig på stranden. Bäst är modellen som ska slå tillbaka hajen i vattnet med hjälp av ett parasoll!

Fans av Sarah Lieving får sitt lystmäte fullt här då det är hon tillsammans med John Schnieder från Lake Placid 2 som gör inte bara det bästa insatserna utan höjer upp filmen med deras närvaro. Speciellt Lieving levererar den mest korkade dialog med det allvarligaste ansikte jag sett sedan Bronson hade sin Cannon period.  Just det är en av sakerna som får Super Shark att bli den underhållande vilken den är. Det tillsammans med den arméns hemliga vapen som sätts in vilket beskrivs som en bepansrad kamel som var menad att användas i Afghanistan i kriget där. Vad det är? Jo, det ska jag mer än gärna avslöja.

Det är nämligen något så originellt som en gammal Sherman tank på ben. Precis som en blandning av tank och häst eller varför inte en kamel? Personligen kan jag inte förstå meningen med hybriden för tyskarna visade med Rommel i spetsen att tanks funkar fint i öknen under WW2.

Here he comes to save the day!

Frukta ej för det ser avsevärt bättre ut i filmen än vad det gör här på bilderna. Oavsett vilket så är Super Shark väldigt underhållande vilket även sonen fick erkänna även om det tog emot. Fast vad ska man förvänta sig av en generation som knappt vet hur gräs ser ut, än mindre känns. Jag personligen gillade Super Shark skarpt och den kommer garanterat att se som och pryda min samling av djurskräck. Nu är det eran tur att inmundiga lite hajfilm och bli nöjda ni med. God fortsättning på er!

3 kommentarer:

Mr_v sa...

Denna ska kollas upp, även om bilderna väckte vissa farhågor om att usel CGI kommer förstöra festen.
Men säger Weekend video att filmen är värd en koll, ja då är det förstås bara att lyda!

Weekend Video sa...

Tar man Super Shark för vad den är så kan man inte bli direkt förvånad över effekterna men det finns avsevärt värre exempel på sådana. Så den här kan du allt offra 80 minuter på :)

Mararm sa...

Jag tyckte denna film var hur kul som helst! En liten detalj som i mina ögon var lika märklig som rolig är när Lieving för första gången träffar Schnieder på hans båt och han i allmänt ruffig stil sitter med en drink (!) med ett coctailbär i (!!!). Helt out of caracter! Såg den på Tv4 SciFi i december men missade att spela in - ngn som vet när den går nästa gång?