onsdag 18 maj 2011

Sharktopus - 2010Weekend Video fortsätter att slå ett slag för utrotningshotade djurarter på film. Den sortens djur som andra "filmkännare" tvunget ska se, skriva ner och fullständigt vägra erkänna de njuter av. Mina känslor för sådana  personer är ungefär på samma nivå som att få hundskit på ett par nya vita skor. Inget direkt jag njuter av att stöta på men lik förbannat sker det och inte kan man låta bli att läsa men inte utan att bli irriterad då dessa självutnämnda kritiker inte har den blekaste aning om vad fan de pratar om. Så fram för med filmer av Sharktopus klass och åt helvete med dess belackare så fuck dem så njuter vi av Sharktopus istället.

Idéen är inte direkt originell då Lambero Bava använde sig av den redan i sin Monster Shark från 1984 med Michael Sopkiw i leaden. Inget direkt pulshöjande till film fast Dagmar Lassander är med i den och bara det är en anledning att se den. Själv har jag den på japansk DVD så kanske den kommer upp någon gång. Där har forskarna klonat en haj med bläckfisk precis som det har gjorts i Sharktopus och den ska såklart jagas ner och dräpas på studs. Samma sak i båda filmerna bara det att i Monster Shark är det William Berger som är den galne forskaren. I Sharktopus är det Eric Roberts. Så Sharktopus är en remake på Monster Shark vilket visar att för en gångs skull så har jänkarna kopierat italienarna och inte tvärtom! Sug på den, ni fina filmkritiker!

Så varför ska man se Sharktopus då och inte Monster Shark direkt? Förmodligen för att Sharktopus är lättare att springa över än Monster Shark åtminstone på nätet och på DVD. Sen är faktiskt Sharktopus mer underhållande trots den enorma mängden CGI i den vilket i vanliga fall fått mig att dra öronen åt mig och stänga av men filmen har skön humor, gott om attacker och vem kan inte tycka om en haj med tentakler som springer på stan? Själv fann jag mig ha en kunglig stund framför burken men det kan bero på herr Roberts som är lika professionell som alltid oavsett vad han gör. Jag gillar den mannen.

Om det inte räcker så får vi en metrosexuell lirare som säkert brottats på college och nu satsar till vår förtvivlan på en filmkarriär. Med ansikte som min röv, lika len på kinder och på bröst fuktar han säkert trosorna på mindre nogräknade kvinnfolk som suktar efter nästa Twilight film. Den sortens kvinnfolk som inte vet att uppskatta ett stadigt skägg och piprökande fast just skägg förekommer i Sharktopus i en kul scen där en skäggig kille dör på ett väldigt underhållande vis. Han har även overall på sig så underhållningsvärdet blir ännu större.

Har ni inte blivit övertygade om underhållningsvärdet i Sharktopus nu så är ni nog på fel sida och läser för det är en underhållande film så länge man tar det för vad det är. Det är en djurskräckis med CGI-effekter i drivor och en skön humör. Kanske inte i samma fina klass som Swamp Shark fast det hade jag inte väntat mig heller för den filmen är en verklig höjdare fast den här var inte långt efter.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hallo.
Höll fan på att garva ihjäl bara
av det totalt urusla omslaget, ha ha. Ser ut som en photoshops nörds första arbete. Cgi, nej tack egentligen, men efter ditt inspirationstal så.... Den här får vi allt kolla in.Tack för tipset.
Ha det bra.
Kim Scott.

lizzardking sa...

Det var så lite så ;)