måndag 2 maj 2011

Swamp Shark - 2011Hur startas en måndag bäst? Jo, genom att man vaknar till Usama Bin Laden plockats dock inte i någon grotta som jag trott hela tiden utan i en lyxvilla där i egenskap av stor ledare han gömde sig bakom en kvinna som användes som sköld. Starkt jobbat, mannen. Efter den nyheten smält så är det då dags att avnjuta Swamp Shark med Robert Davi och puddingen Kristy Swanson. Nu är detta inte Swanson´s debut i hajfilmsträsket utan hon var även med i den fina Red Water med Lou Diamond Philips. Även den en tv-film men ack så underhållande, precis som den här fina fisken till film.

För att vara en hajfilm så fyller den sina skor med precision. Samma story som alltid. Litet samhälle vid vattnet. Stor haj i vattnet. En ser den och ingen tror. Sheriffen är bakom hajens tillkomst. Fest är på gång. Kåta ungdomar som super och åker båt. Hjältinnans syster är ung, dum, kåt och kan inte lyda. Fastnar på på vattnet. Hajen attackerar. Hon måste räddas. Ni ser själva, det är inte det minsta nytt här som bjuds på och det är kalas för det är bara att stänga av hjärnan, stirra sig blind på Swanson´s fuktiga urringning, mmmmm... och njuta av hajen. Just det, njuta av hajen. För att vara en SyFy produktion så är hajen bättre än vanligt cgi-gjord och de till och med bjuder på den i gummimodell! Praise the lord and pass the ammunition, we got a live one!

Jag vet, jag blev själv förvånad över hur pass cool hajen är här även om bilderna på den ute på nätet inte alls imponerar men se filmen så kanske ni med blir sugna på att inhandla den för det ska jag göra, den saken är skäggbiff. En annan sak som imponerar mer än hajens utseende och utförande är alla andra hajfilmer som de tagit scener från och använt här. Red Water får sin hängbrosscen kopierad, Deep Blue Sea får scenen med Skarsgård och hans bår kopierad fast inte med en bår men ni fattar när ni ser. Jaws får ett par scener med här och det var en film till vill jag minnas fats jag kan ha fel. Oavsett vilket så blev i alla fall jag glad över att se dem här för det visar att de ansvariga bakom filmen själva gillar och har sett de filmerna.

Davi, Swanson och de andra sköter sig bra som väntat och tack och lov så slipper vi valfri taskig rappare i filmen för den skiten är något som jag verkligen inte klarar av att se. Utan det är fint tempo med en stor del sköna scener med fenan ovanför vattnet som jag är svag för. Blandar man det med Swanson´s fuktiga hylla, fina attacker och faktiskt en del slafsiga kroppsdelar så blir det en jäkligt underhållande, kul och bra film man får serverad. Jag gillade den här skarpt, den saken är. Rekommenderas det varmaste till alla hajfilmsälskare där ute!

2 kommentarer:

Ty sa...

This looks like silly fun! Love Robert Davi.

lizzardking sa...

This is a total hoot! I loved it and Davi is great as always :)