tisdag 17 maj 2011

Breathing Fire - 1991



Ännu en karatefilm som avnjöts på video och vad som gjorde att den här stack ut ur mängden man plöjde igenom var det lilla faktum att filmen faktiskt var bra. Så då kan ni tänka er att jag blir förvånad när den nu efter så många filmer med samma tema och samma rundsparkar senare fortfarande håller. Bolo Yeung, stavas Young i filmen hehe, är med och sparkar stjärt i sitt ständiga linne samt flexar sina bröstmuskler som sig bör. Bolo är alltid underhållande!

Annars är det här en film där precis varenda en rackare är en fena på martial arts och sparkar seriös stjärt. Jerry Trimble spelar farsan till de två grabbarna som filmen handlar om och han är en ful fisk som rånar banker samt är skyldig till att ha skjutit modern till sin adoptivson från Vietnam under kriget. Och för att göra saken värre så döper han sonen till Charlie med! Hur härligt ond är inte en sådan människa? Givetvis är Bolo en av hans underhuggare. Så när sönerna kommer de på spåren så får de hjälp av sin farbror som var med i `Nam och nu ska träna upp grabbarna på det hårda viset. Det riktigt hårda viset till och med som det ingår i att fälla träd med sina armbågar och krossa meloner med tårna. Ni fattar utsträckningen av våldet de kommer att utsättas för.

För våld är det precis vad det handlar om här, rejäla mängder av det med. Kanske inte av det blodigare slaget men hårda fighter bjuds det på där Trimble inte drar sig för att spöa på sin son rejält i slutet. Sonen Charlie spelas för övrigt av Data från The Goonies, Jonathan Ke Quan. Den andra filmen han var med i, den skiter vi i. Fanns/finns för övrigt på svensk vhs under titeln Bloodfight eller det är Blood Brothers eller vad fan nu det är. Oavsett vilket så är det något med Blood. Good shit helt enkelt som funkar fint fortfarande även om det är ett par missar som en boom mick i bild, skallen på en i crewet dyker upp framför kameran och när Bolo och Ed slåss så ser man mattan Ed laddar på. Inget jag stör mig på men det retar säkert alltid någon att jag drog upp det. Springer ni på den så se den för det är en underhållande och bra film.

3 kommentarer:

Jay sa...

Blood Fight är svenska titeln, Blood Brothers är No Retreat No Surrender 3s undertitel

Weekend Video sa...

Se där. Nu vaknade han med ;)

Jay sa...

Ja nån måste ju se till att det blir rätt ;)