onsdag 4 januari 2012

Green Lantern - 2011CGI är visst det nya svarta då det här är den tredje filmen på rad som förekommer på Weekend Video där CGI är inblandad. Till skillnad från de andra två filmerna är den här en ren CGI-produktion fast med det pluset att det är fruktansvärt välgjort och fullkomligt trovärdigt i den mån man väljer att svälja de scenarios som målas upp. För få inga falska visioner nu för det är rymdvarelser, flygande tefat, magiska ringar, utomjordingar och en jäkla massa gung ho för hela slanten här och allt är kryddat med Ryan Reynolds sköna närvaro och spel. Tim Robbins är även han med på ett hörn men han slipper vi relativt snabbt för honom tål jag icke! Fans av Angela Bassett kan glädja sig för den stiliga damen är med här i en mindre roll och hon har fortfarande grymt läckra ben.

Handlingen struntar vi i för det här är en ren, skär serietidningsadaption som man bör ha en mindre koll på innan man kastar i den i spelaren. Själv lästes den här i skolåren så därför var den inte främmande för mig fast sen är jag rätt svag för superhjältefilmer precis som alla andra nördar där ute och har de sen den goda smaken att ha med Ryan Reynolds så är jag där som en asiat på ris.

Nu är det inte bara renodlad action utan det känns mer som att filmen fungerar som en introduktion till en serie filmer då vi presenteras för karaktärerna lite mer än de vi fick pinas med i shark Night till exempel. Det gör att filmen blir lite dryg runt halvlek då det blir lite för mycket karaktärsbekräftande och snarlika aktiviteter än renodlad pang-pang. Fast slutet bjuder på ett rejält handgemäng där det smäller på rejält i högtalarna. Där kommer de positiva egenskaperna av CGI in för det är ett kalasscenario som målas upp här med högklassiga effekter och det enda som kan strö salt i ölen är om man inte riktigt vill ta filmen eller dess innehåll på allvar.

Så för att vara på den säkra sidan bör man ha lite koll på vad det är man ska se så man inte riskerar att stå där med det berömda skägget i brevlådan bara för man inte fått den Woody Allen-film man räknat med att få när man hyrde, laddade ner, köpte eller till och med snattade den här filmen.

2 kommentarer:

Ty sa...

Good review!

Just can't muster the effort to watch this. I can't stand non-stop CGI and green-screens.

Weekend Video sa...

Thanks!

Well about the effects so are you spot on there.