torsdag 5 januari 2012

Hostel: Part III - 2011



Eli Roth ut och in med Scott Spiegel för att gjuta friskt blod i tortyrporrsgenrens ledare Hostel. Inte för det är någon som helst garanti för det är bra filmer för det är det verkligen inte för Hostel 3 suger minst lika mycket som sina två föregångare att jag sov delar av filmen och när den väl var över så kände jag bara lycka att mitt lidande var klart. Det är tråkigt, segt, förutsägbart och allt utom våldsamt även om de försöker att förvåna oss med en liten tvist på slutet. Den hjälper inte det minsta för att få mig att omvärdera mitt beslut att såga skiten för det är precis vad jag kommer att göra.

Istället för någon betongrepublik i Öststaterna så utspelar sig Hostel 3 i Las Vegas där det inte bara är i kasinona det spelas hej vilt utan även i mer ljusskygga miljöer och spelarna eller rättare sagt markerna de använder är personer som kommer dit för att så sin säd och ta för sig innan vardagen kallar igen. Hit kommer ett glatt följe som ska fira en giftassugen polare och de är lyckligt ovetandes om vad som ligger framför dem. Så när ett par mer eller mindre villiga damer bjuder på fest utanför de vanliga sfärerna så är det mer eller mindre kört för dem.

Tyvärr så är det allt för blodfattigt för min smak fast det har den här serien varit ändå från början fast med den här tredje delen så är det verkligen under isen. Roth är verkligen ingen vidare regissör men han hade i alla fall vett att ta in ett par figurer från förr som piffade upp mörkret medan Spiegel inte ens gör det. Vilket är synd för Spiegel gjorde fint ifrån sig med From Dusk Till Dawn 2: Texas Blood Money. Här skjuter han sig bara i foten och gör en totalt meningslös uppföljare till en redan meningslös serie. Hostel-serien är och förblir precis vad jag alltid tyckt den är. Skit. Och det här bidraget ser bara till att cementera det intrycket. Undvik för allt smör i småland.

2 kommentarer:

Mr_v sa...

Har inte heller varit nåt stort Hostel-fan å vart besviken på båda de första två delarna. På sistone har jag dock märkt ett stegrande behov av att se om dom, vete fan varför. Känns som de kan vara bättre när förväntningarna ligger på rimlig nivå, och hade inte den första trots allt lite nerv i slutet? Blir nog till att ge dem en ny chans.
denna lockar dock inte särskilt. En av få grejer man gillade med de två första var ju de karga öst-miljöerna. Las Vegas? Nä, det låter bara fjantigt.

Weekend Video sa...

Har själv fått det suget men lyckades med att bekämpa det relativt snabbt igen. Lyckligtvis kom den här och slog bort de tankarna för alltid för min del ;)