fredag 27 januari 2012

Earth vs. the Spider - 1958Mr. BIG alias Bert I. Gordon, geniet bakom den fina godingen The Food of The Gods, slår här till med en ännu en film med muterade djur. I det här fallet en spindel vilket både titel och poster avslöjar. En film som ingick eller rättare sagt buntades ihop med ett gäng andra filmer som She Creature, How To Make A Monster, The Day The World Ended och Teenage Caveman. Vilka senare kom att göras om i en serie tv-filmer från Cinamax som en hyllning till American Internation Pictures vilka låg bakom de här filmerna när det begav sig. Vissa var regelrätta remakes medan andra hade bara titeln gemensamt. Remaken till just den här kommer jag ihåg att jag såg och inte direkt gillade för min aversion mot spindlar är relativt stor.

Mr. Big´s version är dock inte så värst obehaglig eftersom det är mest inklippta bilder på en fågelspindel och vissa modellben i rätt stort omfång och just det är vad jag velat se mer av. Men den har ett visst mått av obehag i sig om man är "svag" för de här lurviga filurerna.

Filmen i sig var okej men kanske inte den aha!-upplevelse jag väntat mig och det beror inte på att den är svartvit eller av låg budget utan mer för att även om det händer saker hela tiden så blir det segt mellan varven. Ungdomarna som spelas av medelåldersmän där just karaktären Joe som ska vara i 20 års åldern spelas av en karl i övre medelåldern sticker ut mest. Han känns mest som en ful gubbe som smugit in på skolan för att kolla på unga flickor.

När det kommer till storyn så är det inte så mycket att orda om utan det är pang på rödbetan direkt. Spindeln dyker bara upp och slår ihjäl en karl med bil vilket leder till att dottern letar efter honom bara för att finna nämnda spindel som nu attackerar dem givetvis. Stadens polis, som måste övertalas av stadens läkare eller det var professor, rycker ut, slår till och får död på besten. Den förs till skolan där den ska senare transporteras vidare för undersökning. Men unga musiker med Joe i spetsen tar sig in för att öva och tonerna de framkallar till rytmen av dansande hormonstinna likar väcker våran favoritbest till liv och nu börjar allt om igen...

Inga kommentarer: