lördag 17 december 2011

Vacancy - 2007Luke Wilson och kate Beckinsale är i sluttampen av äktenskapet och vardagen består bara av sarkastiska kommentarer och hugg på varandras personligheter. Så när Luke kör av motorvägen bara för att köra i sönder bilen finner de sig snart nog intagna på ett väldigt sjabbigt hotell. Lyckligtvis är där en video på rummet men allt som finns är ett par skräckfilmer som vid en närmare inspektion visar sig vara inspelade i det rum de befinner sig. Kan det vara som så att det är snuff-filmer de sprungit? Och i såfall, vem är det som filmar samt håller i knivarna?

För mig är det här mer en thriller än en regelrätt skräckfilm. Välgjord på alla vis med bra agerande men den saknar en viss ingrediens. Våld och blod. Visst förekommer båda sakerna i Vacancy men det är allt för kontrollerat och tillbakahållit. Nu har både Owen, Beckinsale och regissören Nimród Antal sagt de mer satsat på psykologisk skräck än gore men hey! Lite kunde vi allt ha fått frossa i.

En intressant sak är den att hästen Sarah Jessica Parker skulle egentligen haft Beckinsale´s roll från början men drog sig tydligen ur. Lyckligtvis för oss som nu såg Vacancy för Parker är verkligen horribel med den däringa enorma hakan. Då är Beckinsale ett bättre val fast Rhona Mitra hade allt varit bättre! Aldrig får man vara nöjd...

Överlag underhållning för stunden om den springs på i brist på annat men det finns avsevärt bättre tidsfördriv där ute än Vacancy men även sämre. Vilket som så kan man egentligen inte förlora direkt i det här fallet för filmens 80 minuter springer förbi relativt lätt även om slutet är lite av var-det-allt-?-stilen.

Inga kommentarer: