fredag 3 juni 2011

Jesse Stone: Innocents Lost - 2011



Då var vi framme vid den sjunde Jesse Stone-filmen i den populära serien med Tom Selleck. Inget ändrat på något vis så vi fans av serien kan andas ut. Robert Harmon är fortfarande regissör och alla upprepar sina roller från de andra filmerna. Förutom de som är borta av andra orsaker. Nytillkommen är Gloria Ruben som sekreterare åt Saul Rubinek´s bilhandlare och allas våran favoritnunna är med på ett hörn med. Så är även boxningspromotorn Fish (William Sadler), kapten Healy, terapeuten Dr. Dix som briljerar som vanligt och de andra lirarna. Ni vet vilka vid det här laget utantill.

När det kommer tills handlingen så fortsätter den med det uppslagna spåret från Jesse Stone: No Remorse. Jesse, nu pensionerad från tjänsten som polischef finner sig i ett personligt ärende när en vän till honom upptäcks död vid vägkanten på väg till honom och självmord tillskrivs fallet. Men Jesse är Jesse och det är inte något som sväljs av honom. Utan Jesse sätter full fart och ger sig fan på att gå till botten med det här men det visar sig inte bli så lätt som först trott då det visar sig sprida sig långt åt alla riktningar, även till Paradise.

Seriens styrka är det att det är en sådan känsla och stämning av professionalism över hela alltet att man bara kan slappna av och njuta av skådespelet som faller ut framför en. Dialogen är lika rapp som alltid och än en gång slår det mig hur pass smart de återanvänder den i scen efter scen och film efter film. Inte för att det är brist på välskriven dialog utan för att det är en viktig del av serien styrka. Åtminstone är det vad jag tycker.

Fallet William Devane är det att mannen är med alldeles för lite eller helt enkelt så är det så smart upplagt att man får bara se en liten del av honom för att just väcka intresse för honom. Eller så har de inte mer material för honom i filmen? Jag vet inte men det jag vet är det att jag vill se mer av hans karaktär för den är så jävla bra! Tack och lov så är Rolling Thunder på väg till Blu-ray så man får njuta av honom där i väntan på nästa Jesse Stone film som är under produktion och kommer gå under titeln Jesse Stone: Benefit of the Doubt. Tills dess så se den här och de andra filmerna med för detta är en film som garanterat kommer att ge er mersmak. Rekommenderas det varmaste!

Inga kommentarer: