lördag 30 juli 2011

Captifs - 2010Fransk film, i synnerhet skräckfilm, är något jag är väldigt svag för av någon anledning. Kanske är det språket, brudarna eller det fina bildspråket eller varför inte våldet eller en perfekt blandning av allt? Skit samma egentligen för här kommer en fransk film till som jag faktiskt får säga var en smärre besvikelse. Temat är det gamla vanliga när det kommer till dagens film. Ett par fransmän varav en är en fransyska arbetar med Läkare Utan Gränser i Forna Jugoslavien. Deras tid är slut så de ska bege sig hemåt när plötsligt vägen  avspärrad av någon viktig anledning som tar alldeles för lång tid då de har brått. Så det bestäms att ta en omväg som ska leda till den stora vägen men de hamnar såklart fel och snabbare än det tar mig att skriva och stava till organstöld så är de inlåsta i en källare där de ska bli, just det, snuvade på sina organ av en ful liga ute på landet.

Inget nytt alls på filmfronten och inte det minsta spännande heller även om det förekommer en rätt skön scen i filmen. Gore som man kan förvänta sig då det är som sagt en fransk rulle och det är något som grodätarna inte annars drar sig för att visa. med andra ord så är det en jäkligt tam rulle och står valet mellan den här och den tradiga Turistas så kan det bli ett rätt svårt val då de båda är rätt lika och tama. Om man väljer att satsa på Captifs så är stämningen avsevärt angenämare och Zoe Felix är rätt fin att vila ögonen på men det är också det som gör den här till en vinnare av de två filmerna.

4 kommentarer:

Jesper sa...

Ja, det är bara att hålla med. Även om det är ett uttjatat ämne i dagens skräckfilm hade jag förväntat mig mer, frankrike är ju trots allt de som levererar bäst filmer i europa. De flesta tjatar om spanien och visst, är man sugen på att se den sega spökfilmen efter den andra är ju det kul...
Bra recension!

lizzardking sa...

Frankrike i all ära men Spanien är mitt favoritland av de två när det kommer till de två. Bra filmer som rekommenderas det varmaste är dessa:

http://weekend-video.blogspot.com/2010/03/abandoned-2006.html

http://weekend-video.blogspot.com/2009/02/aftermathgenesis-19941998.html

Båda två av samma regissör, lysande filmer!

Och det här mästerverket:
http://weekend-video.blogspot.com/2009/02/who-can-kill-child-1976.html

Kul du gillade recensionen :)

Jesper sa...

De hade jag ju helt glömt bort. Aftermath är ju ett mästerverk. De andra två har jag men har inte hunnit se än så det är ju på tiden nu. Los Sin Nombre är en annan spansk film jag gillar skarpt! Who Can Kill A Child vet jag faktiskt inte om jag har sett men tackar för påminnelserna och de alltid lika bra recensionerna!

lizzardking sa...

Fan vad kul med en som vet att uppskatta Aftermath/Genesis! Los Sin Nombre är en lysande film med det bästa slutet någonsin! Jaume Balagueró är en av mina favoritregissörer med. Här kan du läsa om Los Sin Nombre för övrigt.

http://weekend-video.blogspot.com/2009/04/los-sin-nombre-1999.html

Gällande andra filmer med Balagueró så kolla i inläggslistan. Tack för du läser och kommenterar :)