söndag 25 juli 2010

Hatchet - 2006



Vill man ha en snabb och trevlig stund framför tv´n som inte involverar porr så är Hatchet ett sådant alternativ. Tiden flyter på ruggigt snabbt och man har oväntat skoj samt det serveras lika grisiga som välgjorda våldsskildringar. Själva grundidén är den gamla slitna med en galen och förvriden mördare som gjorts orätt och nu slaktar allt och alla som kommer i dess bana eller i vägen för dess yxa. Ja, ni kan upplägget vid det här laget. Precis som i fallet med Jason så tåler denna filur allt och lite till precis som återhämtningsförmågan är på extrem topp. Kastar man sedan in gamla skräckfilmsveteraner som Robert Englund, Tony Todd som gör ett kort men kul inhopp, trädgårdstomten Kane Hodder i en dubbelroll som både mördaren Victor Crowley som hans pappa och två korkade brudar som visar rattarna i tid som otid och en mördare som ser ut som Ted Nugent på crack så får vi Hatchet.

Det är slafsigt, våldsamt och en stor del lemavslitningar förekommer men min favorit är paret där gubben delas med yxa och sedan käringen får skallen delad manuellt och via handkraft. Anledningen till denna funkar är nivån på effekterna som är old school och av väldigt hög kvalité med massor av det röda guldet som det verkligen inte snålas med. Gillar man splatter så är detta en skön film att kolla upp men det har garanterat de bildade folket som besöker denna obskyra lilla blogg redan gjort för är det något de är så är det pålästa.

Nu vet jag inte om detta är en miss eller det bara är filmskaparna som vill kolla sin publik men det förekommer en scen där Crowley använder sig av en slipmaskin i ansiktet på en av de korkade brudarna och det är precis lika kul som det låter men frågan är den att var fan får han får han strömmen i från till den? Antingen går den på ett väldigt starkt batteri eller så har han världens längsta förlängningssladd och har han det så måste han helt enkelt vara världens mest förberedda mördare. Lite att tänka på där...

2 kommentarer:

khenrikm sa...

Jag köpte denna på studs bara pga taglinen "old school american horror" vilket är vad jag gillar. Men den saknar den där mysiga känslan från F13-filmerna tycker jag, och Crowley är ingen intressant figur precis.

Den var dock inte *dålig*, bara inte riktigt i min smak. Jag ser dock fram emot "Spiral" eller vad den heter.

Weekend Video sa...

Själv ser jag den som en kul bagatell som är lika fort glömd som den är sedd. Men fyller sin funktion för stunden.