söndag 4 juli 2010

Under Siege 2: Dark Territory - 1995



Göra en uppföljare till Under Siege är kanske ingen bra idé på pappret men resultatet är över förväntan får jag allt säga. Steven Seagal är tillbaka i sin roll vilken för övrigt är den enda roll han upprepat vilket inte var sant för det gör han i The Foreigner och Black Dawn med. Tack och lov för följare med koll på läget. Dale Dyer, Nick Macuso och Andy Romano är även de tillbaka i sina och skänker sin närvaro till filmens känsla. Skurkar denna gången är Everett McGill som funkar fint och Eric Bogosian. Nu är väl inte Bogosian inte första val som skurk men på något udda vis så funkar han men det beror nog på att han är så malplacerad. Ungefär som Danny Glover i Predator 2 kan man säga.

Storyn denna gången är den samma bara det att den utspelar sig på ett tåg och att vi får se Katherine Heigl i hennes äkta hårfärg men på något vis är hon lika påfrestande här som i allt annat hon plågar oss med sin närvaro i. Morris Chestnut som vi såg senast i V och Anacondas: The Hunt for the Blood Orchid samt i Half Past Dead, även den en Seagal-are, är sidekicken i denna och till skillnad från alla usla rappare som vi fått stått ut med så sköter han sig fint här.

Men det som gör att denna står sig så bra mot sin föregångare är det att det är massor av action i denna med fullt av härliga squibs och ansikten man känner igen. Det är nästan mer kända birollsinnehavare än stora namn så se hur många ni kan placera. Ni lär behöva penna och papper för att komma ihåg dem. Då detta är en film som gjorde innan herr Seagal ökade i volym och sänkte sin röst till endast viskande så är det ett bra tryck på mannen men om man ska klaga på något så är det det att det bryts inte tillräckligt med lemmar i denna för jag ska bli nöjd. Visst sparkar han massor av stjärt och fäller hårda repliker men minst fem brutna armar förväntar jag mig i actiondepartementet! Men nu är det bara jag som är gnällig. Filmen är en värdig uppföljare och det är det som är det viktigaste, eller hur? Ett bra tips till er från mig.

4 kommentarer:

khenrikm sa...

Är det här Erika Eleniak hoppar ut ur en tårta? Eller är det i ettan?

Weekend Video sa...

Det är i den första filmen det sker.

Ninja Dixon sa...

Jepp, ett sequel-mästerverk! Inte lika stabil som ettan, men det är något speciellt med filmer som utspelar sig på tåg. Fan måste ta och se om den :)

Weekend Video sa...

Slutscenen med en spurtande Seagal genom tåget är värd bara den en omtitt annars ;)