söndag 11 september 2011

Assassination Games - 2011The Shepherd: Border Patrol var filmen som sammanförde Van Damme och Scott Adkins bara det att resultatet inte blev så värst lyckat. Adkins själv var besviken på hur Van Damme kortade ner deras strid rejält med motiveringen att han inte ville göra action mer. Skitsnack för det är just vad han gör nu för tiden. Och mer är det på gång. Van Damme, själv Adkins stora idol lyckades nog göra honom besviken med den neddragningen av fighten som Adkins konstruerat och sammansatt fast nu är de tillsammans igen i en ny film som tidigare gick under namnet Weapon.

Resultatet är en småseg film som plötsligt bryter ut i rätt rejält våldsamma scener med kroppsstyckningar och en halshuggning för att så gott annars vara rätt tam. Adkins håller fötterna mest på jorden som yrkesmördaren som sköter sin komaliggande hustru och Van Damme är en aktiv sådan som endast tar betalt i diamanter samt spelar fiol. Fast ödet för dem samman då de plötsligt delar måltavla. Den ene av dem med personliga motiv och den andre ekonomiska. Givetvis svänger det fram och tillbaka mellan dem men det blir aldrig något direkt spännande av det.

Adkins får väldigt lite med utrymme för att visa upp sina utomordentliga talanger och Van Damme lyckas faktiskt göra en cool roll med minimalt minspel. Jag kan dock inte bestämma mig om det är rollen som kräver det eller det bara är han som är uttråkad här, det blir lite svårt att skönja. Som om det inte var nog med bara en Van Damme i filmen så har han även med sin son och dotter i filmen. Sonen spelar Schell och dottern är frun till Adkins karaktär i filmen. Hon i koma.. Dottern i rollen som frun i koma är en bättre skådis än sonen som agent om vi säger så.


Nej, inte vad jag väntat mig eller hoppats på det här fast det är alltid kul att se Scott Adkins få mer och större roller oavsett hur pass liten filmen än må vara. För Scott Adkins gör aldrig mig besviken.

2 kommentarer:

Ty sa...

Great review!

Totally agree about Adkins! He has been good in every movie i have seen him in.

Assassination Games was ok, but a little disappointing. Van Damme looked bored.

In October, in honor of his birthday, we are doing Van Damme month. A review of this is coming soon.

lizzardking sa...

Looking forward to that!