söndag 18 september 2011

Final Destination 3 - 2006Efter ha införskaffat Final Destination-filmerna i fin Blu-ray box så var givetvis del fem tvungen att komma. Så därför plöjer jag nu igenom de olika delarna i serien och eftersom Final Destination 2 och The Final Destination (del fyra) redan är här så går vi på del tre och en av de mindre bra filmerna. Här är det ett nöjesfält som kommer under dödens grep och en präktig tonåring räddar ett gänga lika klämkäcka som störiga vänner/kamrater/ovänner och nu ska de med i sin tur och ordning dö.

Att recensenter klagar på att karaktärerna bara är kanonmat och ögongodis skiter jag fullkomligt i för det enda jag vill med de här personerna är att se de alla dö så blodigt och plågsamt som möjligt. Inget annat. Jag vill verkligen inte se dem starta upp familjer eller starta framgångsrika företag för jag vill se dem lida i ordets sannaste mening för de är inget annat än just kanonmat för min underhållning,

Här spetsas, skjuts det med spikpistoler, leks med fyrverkerier osv bara för att underhålla mi... oss på snabbaste och mest underhållande vis. Vilket är bra för som uppföljare till den fantastiska Final Destination 2 så står den här sig rätt blek. Brudarna är inget vidare utan det är bara tandgarnityr och solbrända silikontuttar som vi bjuds på. Inga hot mamas här med andra ord.

Ej heller är humorn lika svart som i ni vet vilken och slutet känns lite som en nödlösning då de inte kunde kopiera slutet från dess föregångare så de låter döden vinna än en gång bara det att här kommer ingen undan. Lite fegt men det får duga för precis som filmen så är det snabbt förgånget ur minnet och inget som hänger kvar mer än att man sätter på den för att komplettera minnet lite mellan varven.

Trots det så är det här en film som jag hellre ser än dess original. Kanske analt av mig men det är en sådan sur film att till och med den här ser intressantare ut. För att inte slå ut den här helt så är vissa olyckor rätt våldsamt härliga så man kan alltid fördriva tiden fram tills de kommer i bild.

2 kommentarer:

Magnus Wersen sa...

Final Destination 3 är bra mycket bättre än sin efterföljare (har inte sett femman), men är ganska vek i jämförelse med de tidigare två. Mary Elizabeth Winstead är en riktig pudding dock... Tack för en utmärkt blog!

lizzardking sa...

Stort tack för du läser och för din komplimang! Alltid kul att få veta att det man gör uppskattas och tycks om :D