söndag 28 november 2010

22 Bullets - 2010




Sugna på lite fransk action producerad av Luc Besson och med Jean Reno leaden så look no further. Weekend Video tipsar om vilken som ni kan se med gott samvete då. Storyn är faktiskt den gamla vanliga om avhoppade gangsters som nu ska hämnas attentat mot sig själva och denna gången så är det Reno himself som överlever just ett sådant med just 22 kulor som minne av händelsen. Vad som sedan följer är en lång och utdragen hämnd som kanske inte följer de sedvanliga reglerna eller mallar. Så även om man har sina aningar om vart slutet lutar så är det lite mer tanke bakom denna.

För det första så är detta det råaste porträtt jag sett Reno framföra på vita duken då hans karaktär som för övrigt heter Mattei i efternamn, rensar upp bland forna kollegor och annat löst folk. Vi får squibs, massor av blod, lite tortyr, lite ofrivillig urinering och annat småtrevligt som är ett stående inslag i gangstergenren. Det som det är brist på i filmen däremot är nakenhet för den lyser med sin frånvaro. Jag menar, detta är trots allt en fransk film och de rackarna är mer på hugget att visa naket när det gäller än vi svenskar. För den svenska synden får endast smisk på fingrarna av den franska om ni frågar mig. Samt det att fransyskorna är rätt heta.

Så vad väntar ni på? Det är Luc Besson. Jean Reno. Frankrike och en massa tuffa gangsters som ska slå ihjäl varandra och om inte det slår tv´s utbud så är det något fel på er.

Inga kommentarer: