lördag 27 november 2010

Albino - 1976



Ännu en film man såg i videoaffärerna som knatte men aldrig vågade be morsan hyra. Men nu är den och det var nog väl att morsan slapp att se den för detta hade hon aldrig gillat. Ett gäng svarta "terrorister" slår sig lösa och ger sig fan på att de ska kasta ut de vita ur Rhodesia och det enda sättet är via våld och blodsspillan. Olyckligtvis ger de sig på den blivande frun till en polis som efter ha funnit henne våldtagen, skalperad och mördad ger sig ut på en högst personlig vendetta och jakt på gängets albino till ledare. Jakten blir minst sagt hård och när jägarna själva blir jagade av den egna polisen ja, då går allt åt skogen.

Nu kanske detta inte är den mest politiskt korrekta filmen i dagens filmutbud då vi får se vita jaga svarta för hämnd i Afrika och har vi riktig otur så kanske detta inlägg får Mario Van Peebles uppmärksamhet och på så sätt får honom att göra en uppföljare till Posse och det vill vi verkligen inte ska ske. Så håll detta för er själva för någon Posse vill jag verkligen inte se. Så om vi ska koncentrera oss på filmen så har denna inte bara Sybil Danning i rollen som den tilltänkta frun, vi får även Trevor Howard som hennes far, Horst Frank som Whispering Death aka Albino, Christopher Lee som poliskaptenen och en ung James Faulkner som påminner om Jude Law av alla! Och ja, Danning flashar som väntat i filmen när Horst halar fram salamin.

Själva filmen är hård, oväntat hård får jag säga för att vara från denna tidspunkt och för att vara en simpel thriller. Det skjuts i skallar, knivhuggs och torteras för att få fram information vilket inte alla i filmen tål så det kräks lite med. Fast var beredda på slutet för det bjuder inte på några direkt muntra miner hos dess tittare. Själv kan jag inte släppa hur pass hård filmen visade sig vara.

Inga kommentarer: