söndag 7 november 2010

Werewolf In A Women´s Prison - 2006



Precis när man trodde att man sett det mesta så springer man på denna upplevelse. För en upplevelse av det billigare slaget är det för med en budget som är lägre än min totala kostnad för tamponger på ett år så får vi ett ovanligt våldsamt äventyr som saknar motstycke i dagens filmutbud. Storyn är tagen från fina filmer som Dog Soldiers, An American Werewolf In London och andra varulvsfilmer. Fast mest är det från just John Landis film även om titeln är tagen av Bruno Mattei´s fina Violence In A Women´s Prison.

Handlingen är den att vi får följa ett ungt par som tältar i Mexiko när deras tält blir attackerat av en varulv som är den mest gympumpade sak jag sett sedan jag var på stranden senast. Aldrig förr har jag sett en sådan varulv som denna och framför allt inte i den här storleken. Nu är detta en stuntman i dräkt som lufsar runt och härjar loss det värsta och har sig. Nog om det. Killen blir dödad och tjejen blir biten bara för att sedan vakna upp på ett fängelse för de kriminellt sjuka där bland annat en flata/dominatrix springer runt och styr, karlarna/vakterna är lika många som de kvinnliga internerna och den manliga direktören mest ser till att sälja de intagnas kroppar för pengar. Och när våran hjältinna väl är på plats bakom galler så dröjer det inte länge förrän hon förvandlas och börjar slita sina medfångar i stycken.

Blodet flyter, armar, ben, tarmar och fan vet allt flyger i tid som otid genom luften och vi får se allt i bild. Även en massa omotiverad nakenhet som korkade scener. Min favorit är när direktören och hans dominatrix står framför tre interner och lägger ut planen för dem och den svarta tjejen stirrar mellan direktören och hans väninna med en blick som tydligt visar vad hon tänker om sitt läge hon befinner sig i. Med andra ord så ser man tydligt att hon tänker: vad fan gör jag här!

En annan cool scen är när våran hjältinna och hennes nya cellkamrat döms att tillbringa tid ute i solen som straff. Problemet är bara det att de har inget vatten men då kommer väninnan på att svetten från deras nakna kroppar hjälper till att släcka deras törst så de ligger snart nog och slickar varandra torra från svett och inget, precis inget, missas av kameran. Ytterligare en skön scen är när väninnan säljs till en utomstående kund som sätter på henne för fullt när hon är fastbunden och allas våran favoritulv kommer på besök, sliter av kunden huvudet samtidigt så som kroppen fortsätter knulla väninnan som skriker efter mer, fullt omedveten om att något saknas på hennes partner. Hey, så länge det juckas där bak så...

Effekterna är primitiva men fullt sevärda och de blandas med mindre övertygande sådana i cgi. Nu är de faktiskt rätt usla men har man tagit så här långt i filmen utan att stänga av på grund av budgeten så överlever man det. Våldet är kul och kropparna stympas i ett rasande tempo så tar man det i åtanke med all nakenhet som det bjuds på så är detta något att visa för farmor under förespeglingen att det är en ny Wallanderfilm. och gillar damen inte detta så är det bara att släppa av henne på hemmet direkt.

Nu gillar jag varulvsfilmer och det är jag stolt över och denna räknar jag direkt in bland de finare stunderna där för detta är en sådan oväntad hit med all dess absurditet och overkill när det kommer till våld att man bara måste se den. För om denna är något förutom lågbudget så är Werewolf In A Woman´s Prison den våldsammaste varulvsfilm jag någonsin sett. Att den sedan är full med nakna damer, det är bara en bonus. Väl värd Weekend Video´s Seal of Approval!

3 kommentarer:

Mikael sa...

En film i min smak då, hehe. Tackar som trugar, ödlan!

khenrikm sa...

Men inga kvinnor med armborst?

Weekend Video sa...

Das ulv:
Tror detta är något i din smak så varsågod ;)

khenrikm:
Tyvärr inte men man kan inte få allt.