måndag 29 november 2010

Supergator - 2007



Efter "succén" med Dinocroc så fortsatte Corman att producera samma sak i en annan förpackning och under ny titel. Denna gången är det Supergator som egentligen skulle blivit Dinocroc 2 men det ska visst ha stupat på något med rättigheter tror jag det var. Skit samma för detta är samma sak igen med ett lite annorlunda monster, samma korkade personer, ny händelseort, ny storviltsjägare, galen forskare, modeller, andra aktivister och en väsentligt större body count. Resultatet då? Inte fan är det sämre än Dinocroc även om det ser mörkt ut ett tag.

Handlingen denna gången är densamma bara det att den är flyttad till Jim Wynorski´s favoritplats, komplett med vattenfall och allt bara det att de inte har fått tillgång till hans hus som så ofta figurerar i hans filmer som Komodo vs. Cobra, Curse of the Komodo och Cry of the Winged Serpent. Lika bra det för det jäkla hiuset börjar gå mig på nerverna nu. Agerandet i filmen är det väl lite si och så med precis som effekterna, speciellt de digitala ditona är i sedvanlig ordning under isen. Underligt nog i närbilder på attackerna så är det en modell som används vilket gör underhållningsvärdet stiger ett par snäpp. det tillsammans med att antalet attacker är rätt tvåsiffriga gör att jag kan tänka mig återvända till denna. Fast bäst blir det i slutet när våran nya supergatorfavorit attackerar en Hawaiiansk fest och sätter i sig både korkade ungdomar som turister och även en del av den inhemska befolkningen. Att det sedan används en vulkan för att stoppa monstret får allt ses som ett originellt grepp för denna sortens film.

Avdelningen ursäkta-vart-tog-min-karriär-vägen-någon består denna gången av Kelly McGillis från Top Gun och The Accused som säkerligen med denna filmen precis grävt sin egen grav för Hollywoods räkning. Jag har svårt att tänka mig att de lär ringa efter denna filmen. Andra kandidater är Brad Johnsson som vi såg senast i The Birds II: Land´s End och John Colton men han har aldrig gjort något minnesvärt fast det är en fullt sevärd aktör. Blodet stänker och det är många attacker vilket skiljer denna från Dinocroc vilket är skönt för det var inget vidare men det är inte slut där för i all uppföljarmani så finns det även en Dinocroc vs. Supergator med. Och självklart kommer den med upp här vad det lider så håll hoppet vid liv och titt in då och då för plötsligt, precis som Supergator, så är den bara där!

Inga kommentarer: