tisdag 23 november 2010

Firetrap - 2001



Panzer Division Weekend Video rullar igen efter en liten paus för att ladda batterierna och spela lite Fallout 3 så nu drar vi i gång igen med lite slagkraftig PM-mangel!

Vad får man om man korsar Entrapment, The Towering Inferno, Backdraft med Dean Cain och PM? Svaret är denna film. Dean Cain som verkar vilja lägga trikåerna bakom sig har gjort både PM som djurskräck och även en Denzel-film. Bra för honom för Stålmannen sög. Denna däremot gör allt utom suger för detta är PM med lite större budget, relativt kända ansikte i rollerna minus en barbröstad Gary Daniels som delar ut råsopar tråkigt nog och en Vanessa Angel som försöker sig på att än en gång att agera. Annars ser vi Richard Tyson som slemmig säkerhetschef, Steven Williams som totalt apatisk brandchef som totalt skiter i att det regnar kroppar från skyn och bara betraktar spektaklet roat, en puma vid namn Mel Harris, Lorri Petty som är relativt nedtonad, Jim Storm (från diverse Dan Curtis-filmer) som övertygar som stark karl och chefen på stället, Elena Sahagun från andra PM-filmer som Intent To Kill och Marked For Death med allas våran Sigge och sist men inte minst direkt från Seinfeld, John O´Hurley där han spelar Elaine´s sköna chef.

Storyn är den att Cain ska bryta sig in i en skyskrapa för att stjäla ett datachip men företaget är under isen och alla snor hejvilt från dem så när väl Cain är inne så startar någon en brand och hela rasket går under i lågor och nu måste tjuven Cain, utklädd till polis, rädda dem alla från en säker död. Ni ser själva, ooriginellt så in i vassen men lik förbannat grymt underhållande. Gott digitala effekter får vi men de funkar trots den ansträngda budgeten och vad vore en PM utan en vildsint biljakt? Det får vi med precis som blodiga och fina squibs. Lyckan är total!

Stämningen är fin, tempot flyter fint och man blir glad av filmen för det är så kul att se den. Alla gör bra i från sig och speciellt Storm öser på fint och det är inte utan att man blir sugen på att se om några Curtis-filmer nu med honom i. Puman Harris ger samma intryck men där gäller det mer lättklädda roller så känner någon till sådana så hör av er! Som PM-holic så är detta ett givet inköp och en värdig film i en ständigt växande samling av deras titlar. En kul och underhållande film som inte sviker och bara cementerar PM´s odiskutabla rykte mot ett annat mindre nogräknat bolag vars-namn-inte-nämns här. Happy hunting!

4 kommentarer:

khenrikm sa...

Jag tycker det nästan är roligare att höra hur mycket du njuter av PM-film än att se dem själv!

Och du är ordentlig som spelar Fallout 3!

Weekend Video sa...

Hur kan man inte njuta av PM? Det måste vara något genetiskt! ;)

Fallout 3 rullar på men din hjälp saknas ännu! Jag är bara på level 13 för Guds skull haha men det var kul att få se en kommentar från din sida. Det var allt för länge sedan.

khenrikm sa...

Levla upp då för Guds skull. Det finns ju massor av mutanter i Bjuv man kan skjuta - jag har sett dem med egna ögon! ;D

Weekend Video sa...

Vet hut pågavasker och pela dig hit i stället så ska du nog fan få se på mutanter! ;)