tisdag 29 november 2011

Game Of Death - 2010Game Of Death är, tro det eller ej, Wesley Snipes näst sista film som han gjorde innan han fick krypa in bakom lås och bom för skattesmitning. Den sista ska visst vara en film vid namn Gallowmaker en skräckwestern där även den gamle fribrottaren Diamond Dallas Page är med. Filmen är klar men släppdatum återstår att ges. Så tills dess är gjort så antar jag att Game Of Death är Snipes sista film till dags datum innan han släpps 2013.

Handlingen i GoD är inget nytt. Snipes spelar en CIA agent som ska stoppa Robert Davi´s vapenhandlare men Snipes team som består bland annat av Gary Daniels (fuck yeah!) och ZoëGirgio Bell (Hubba hubba!) sviker honom och bestämmer sig för att kidnappa Davi för att plocka honom på 100 miljoner dollar som ska utbetalas av dennes arbetsgivare/kollega. Problemet är bara det att Davi får en hjärtinfarkt vilket leder till att största delen av filmen utspelar sig på ett sjukhus där det pangas och viftas med ben och andra kroppsdelar i tid och otid.

Regin skulle först ha skötts av Abel Ferrara men denne hoppade av för att satsa på ett annat eget projekt så valet föll på Giorgio Serafini. Kanske inte det rätta valet för en actionfilm av standardsorten vilket märks för vi får aldrig se någon ladda om ett vapen vilket var människa vet är en nödvändighet förutom i en PM-film. Istället får vi flashbacks titt som tätt och upprepande av scener som kommer svartvita i samma ruta som det pågår något i filmen eller någon stannar upp för att tänka efter. Kul till en början men rätt tråkigt till slut.

***Spoiler!!!***
Slutfighten mellan Snipes och Daniels däremot är vad som gör att jag stannar kvar för det bör bli något i hästväg men även den blir ett antiklimax. Den liknar mest ett sparringpass än en slutfight mellan två utmärkta fighters. Först sparkar Daniels lite på Snipes innan de byter och Snipes slår på Daniels ett litet tag innan han bryter båda armarna och ena benet på honom för att avsluta med en final där nacken bryts.
***Spoiler slut!!!***

Bra val av skådisar i ett inte helt fel upplägg som sänks av fel val av regissör. Mitt val hade varit Joseph Meri istället. Då hade vi inte bara sluppit allt trams vi hade även fått en final värdig de två kämparnas fulla kapacitet och erfarenhet. Nu blir det bara ett hafsverk. Snipes ser otroligt trött och tärd ut men gör ett oväntat närvarande spel, Daniels har fått till sitt spel som gör att han är oväntat hård här medan Bell sköter sig som alltid. Hon är alltid sevärd, precis som Daniels och Snipes. Utan de tre, ingen film jag hade betalt för.

Inga kommentarer: