tisdag 1 november 2011

Animal Factory - 2000Edward Bunker skrev boken och Steve Buscemi regisserade filmen med samma namn. Edward Bunker var med i Reservoir Dogs precis som Steve Buscemi. Edward Bunker är med i Animal Factory precis som Steve Buscemi. Nu är frågan om ni kan lista ut vem Edward Bunker är för Steve Buscemi vet ni alldeles säkert vem det är? Animal Factory är en typisk MIP-film och med det menas Men In Prison och det är ett säkert kort för underhållning för är det inte grova homosexuella anspelningar så är det grova homosexuella övergrepp i fara och färde som man kan se fram emot. Samt lite våld och den obligatoriska duschscenen.

Här är det den forna barnstjärnan Edward Furlong, som tillsammans med Lindsay Lohan visat sig vara en riktig fena på att sabba en aspirerande karriär i det rödaste rappet, som hamnar bakom lås och bom för droghantering av något slag. Han hamnar i ett hårt fängelse direkt och eftersom han har så mjuka drag och timid kropp så blir han ett lovligt byte direkt. Lyckligtvis för honom så tas han under den härdade internen Earl Copen´s (Willem Dafoe) och dennes polares vingar. Polarna visar sig bestå av Danny Trejo, som privat var vän med denna Edward Bunker, Mark Boone Junior, Mickey Rourke, alltid lysande och här som transa, och Jake La Botz.

Tom Arnold, en man som jag har otroligt svårt för och är den enda man som gjort karriär genom att djupdyka mellan de svettiga låren på Roseanne Barr. Bara det otroligt vidrigt i min bok. Dyker upp som slemmig typ som vill sätta på Furlong på dass för övrigt. En sak som överraskade mig var det att Buscemi tagit med Antony Hegarty i filmen som sjunger på en föreställning och för er som inte känner till honom så är det sångaren från Antony and the Johnsons. En utmärkt artist för övrigt och ett välkommet inslag i den här filmen.

Nu är livet inte bara en dans på rosor bakom galler och det är det visas här. Inte så mycket våld även om det förekommer utan Buscemi har valt att visa hur lätt det är hamna fel och med fel personer om man har otur. Furlong klarar sig då rätt bra här vilket får mig att tycka att hela fängelsebiten smått glamoriseras av Buscemi. Lite som att om du gör något dumt så se till att du blir vän med den värste busen på stället så klarar du dig bara du är söt nog samt du har en möjlighet att komma ut med röven intakt. Vilket idag är rätt svårsmält då det bara ser ut att bli värre och värre i de miljöerna och är man då en sådan sötnos som Furlong är här så kan räkna med en ny pappa redan innan första kvällen är över.

Inga kommentarer: