torsdag 19 juli 2012

Cemetery Gates - 2006Eftersom Dino Wolf var kul så passade det bra att återbesöka ännu en gång Cemetery Gates. Snarlik i handling om inte identisk i det stora hela faktiskt. En Tasmansk djävul, genetiskt förändrad givetvis, rymmer/blir befriad av två korkade djurrättsaktivister och sätter nu i gång med att sätta i sig allt och alla som kommer i dess väg. Två forskare samt den ene forskarens son som är ute för att spela in en lågbudgetszombiefilm vid namn The Cemetery Gates med ett gäng glada amatörer kommer alla att bli föremål för lunch.

Precious!

Vad som är rätt intressant är det att en gammal nedlagd kyrkogård mitt ute i skobygden plötsligt är den mest besökta platsen sedan bolaget hade lördagsöppet för första gången. Alla man kan tänka sig som inte kan ha ett legitimt skäl att vara där är där! Vi får en joggare, en cyklist, två övervintrade stoners, en gravplundrare som iofs har skäl att vara där och dennes två korkade söner. Alla de dyker upp samtidigt som det glada amatörfilmargängets planer på att filma en zombiefilm gick åt skogen. Men hav ingen förtröstan, två av de glada amatörerna bestämmer sig för att spela in en porrfilm istället. Prisa gud!

Är det så här man ska göra?

Stjärnan i filmen är såklart monstret som är inte bara stort, fult, elakt, hungrigt och stort, det är även skitnödigt och drar sig inte för att tömma tarmen när andan faller på. Och helst i bild med. Monstret som går under namnet Precious för de som undrar, har sig en lovad stund då det sliter av armar, ben, delar folk på mitten med sina kraftiga slag, biter ansikten, magar, river, klöser, sliter och har med andra ord en rejält kul stund. Blodet flödar i Cemetery Gates, rättelse, den flödar inte. Den sprutar som den värsta japanska splatterfilm man kan tänka sig. Visst är det härligt?

Oops!

Cemetery Gates är precis som Dino Wolf inget mästerverk men de är båda grymt underhållande och blodiga. Måste jag välja så tar jag Cemetery Gates över Dino Wolf men det är för jag sett Cemetery Gates mer och för den är en aning vildare men det gör inte Dino till en sämre film på något vis. De är mer eller mindre karbonkopior av varandra vilket inte hindrar mig för att gilla båda två. Kunde jag bara finna Dino Wolf så hade den med stått stolt i samlingen men den kommer.Så tills dess är jag fullt nöjd med Cemetery Gates.

Inga kommentarer: