söndag 15 juli 2012

The Last Legion - 2007Är det söndag så är det matinéfilm som gäller, så är det bara. The Last Legion baserar sin grund på den om legenden om kung Artur, Merlin och Excalibur. Kastar man sedan in den mytomomspunna Nionde Legionen som Neil Marshall porträtterade i sin Centurion och även förekommer i The Eagle och Roms siste Caesar så får vi The Last Legion. Likheterna med King Arthur är där så gillar man den filmen, vilket jag gör, så lär man gilla den här med. Colin Firth är den ledande mannen och i de andra rollerna ser vi Ben Kingsley, Kevin McKidd och den vackra Aishwarya Rai. Fler ansikten som man känner ig en är där gott om så de får ni allt kolla upp själva när/om ni kollar upp The Last Legion.

Att placera Colin Firth i rollen som romersk legionär kanske inte är det mest väntade men jag gillar Firth och än har han inte gjort mig besviken. Det är en rejäl karl som kanske inte är den mest livligaste person på film men här passar han fint. McKidd öser på som filmens bad guy och verkar ha det kul på andra sidan Rom än den han var på i serien Rome. Han ser verkligen till att öka på filmens underhållning.

Nu är det kanske inte det blodbad man hade önskat sig men vi får åtminstone ett stort slag i slutet och ett antal mindre men desto fler sammandrabbningar i resten av filmen. Lemlästande och blodspillan är inget som prioriteras här men det förekommer blod så min gissning är att The Last Legions målgrupp var familjer som ville bjuda farmor på något lättsmält innan hennes demens sätter in. Har man inget problem med just att vänta på farmors demens eller en mindre våldsam film funkar The Last Legion förvånansvärt fint. Fotot är snyggt, handlingen lättföljd och vi får lagom med spänning för en slö söndag.  Väl värd en titt tycker jag.

Inga kommentarer: