fredag 6 juli 2012

The Flock - 2007Richard Gere har aldrig tilltalat mig då jag alltid tyckt han gjort "kärringfilmer". Filmer som riktar sig till pilska hemmafruar som tröttnat på maken som i sin tur tröttnat på frugan och därför tillfredsställer de sig nu på varsitt håll. Hon med Gere och han med porr i garaget. Internal Affair däremot är en bra film med en lysande Gere och nu är The Flock lika så. Gere spelar här en agent på en byrå som kollar upp dömda sexbrottslingar. Saken är bara den att han aldrig släpper jobbet. Han är på sina "objekt" om man nu kan säga så enormt och låter de aldrig slappna av där höjdpunkten är när han stormar in på ett terapimöte de har där de pratar om just honom med draget vapen, en pistol nu, och skjuter hej vilt samt terroriserar de stackarna för att få de svar han vill ha i jakten på en försvunnen flicka. Gere är nämligen övertygad om att det är en av hans som ligger bakom det hela.

Byrån som han är anställd av gillar inte hans metoder så en protegé tas in, Claire Danes, jag är svag för den tjejen! Hon får två veckor på sig att lära sig att som Gere lärt sig på 20 år. Självklart är de så olika som de kan vara och motsättningarna haglar lika tätt som kondomer på ett konfirmationsläger. Snart är Gere ute ur bilden då han blir uppsagd och bortförd från jobbet men inte fan ger han sig för det. Flickan ska finnas för ett gammalt fall som han inte kunnat släppa kräver det. Samt hans egna samvete.

Mörkt, skitigt och kanske lite väl utstuderat perverst mellan varven i jakten på att få fram personer tillräckligt udda för att passa in i filmen. I mina ögon ser de mer ut som ett vanligt Marilyn Manson fan med alternativt sexliv. Fast nu är det Hollyweird som ska visa oss hur perverterade typer ser ut och beter sig. Tar man vissa karaktärer med en nypa salt så är The Flock en riktigt engagerande film som griper tag i en då man vill se hur långt Gere kommer att gå i sin jakt på de/den ansvariga på flickans försvinnande.

Gere är bra, långt bättre än i de roller där han ska lära sig dansa med skatan Lopez eller gulla med en stackars hund som heller vill slicka sig i skrevet än få danslektioner av Gere. Så de av er som är rädda för detta är ytterligare en sådan film kan gott köpa den eller ladda ner den eller vad fan nu ni vill göra. Valet är ert och inget som jag har med att göra. Danes är bra som alltid och alltid en fröjd att tillbringa tid med. Så även här för jag är grymt svag för henne och nu känns det som att det är dags att se om The Mod Squad igen för där är en grymt underskattad film!

The Flock är mörk, smått kinky precis som det ska vara i den här sortens film och lagom brutal och precis så engagerande att jag inte en enda gång fingrade varken på mobil, klocka eller i byxorna och det är ett bra betyg om något. Och för de som minns Avril Lavigne är hon med som en misshandlad tjej som får besök av en Gere i högform som sätter sig i respekt hos en misshandlande pojkvän. Good shit, helt enkelt!

Tack för att ni läser.

Inga kommentarer: