fredag 3 september 2010

Kraken: Tentacles of the Deep - 2006



Kraken: Tentacles of the Deep är en Sci Fi-Channel film gjord av Nu Image och regisserad av Tibor Takács, mannen bakom fina filmer som Rats, Mosquito Man mfl, så sug på den infon! I rollern ser vi Jack Scalia som bad guyen i dramat vilket han sköter fint och den fina Victoria Pratt med sitt smått butchiga ansikte men kroppen är fin så vi stannar där. Handlingen om vi nu tvunget ska ge oss dit är det gamla vanliga. Ung man förlorar päronen, 20 år senare är han tillbaka och jagar monster samtidigt som unga skattjägare jagar en skatt men eftersom de precis förlorat Kapten Bölja i en obskyr olycka så tar de ovetandes den blivande hämnaren med sig på sin skattjakt. Givetvis är de förföljda av Scalia och manskap. Snart nog så får de vad de söker efter som ni ser på bilden ovanför och det var allt jag skrev om det.

Effekterna för det är det som är det viktigaste i en sådan här film är såklart cgi, dålig sådan med. Men trots den usla grafiska kunskapen från gruppen som teamet bakom filmen har anlitat så funkar den smått. Visst är storyn tunn som korvspad och precis lika aptitlig fast på något vis så sväljer man det för Pratt har en viss charm samt en förmåga att springa runt i tunn topp hela filmen så jag klagar inte. Tar man sedan med slutscenen som visar våran hämnande hjälte i full färd att skjuta denna stackars krake till kraken med ett rejält maskingevär i en fullkomligt absurd scen så måste man ha ett hjärta av sten för att inte ta den till sig.

Antingen det eller så sover man igenom scenen, vaknar till, blir ilsken, kastar filmen i soporna och beger sig till Weekend Video´s högkvarter i Bjuv för att slå uslingen som lurade en att köpa denna på truten. Och gör man det och kommer så pass långt så får man allt vara beredd på att jag inte kommer öppna dörren. Vi andra, vi passar på att kolla för det är ju tentakler i denna samt att det nu är Sharktopus-Month hela September och det måste bara firas!

2 kommentarer:

Mr_v sa...

Den här föll mig inte på läppen alls. Effekterna är ju hejdlöst usla även med sci fi-channel mått mätt. Filmens enda behållning, enligt mig, är supersliskige Scalia.

Weekend Video sa...

Pratt funkar med när effekterna sviker tyckte jag men det finns bättre tidsfördriv.